Kurser/Workshops

Gå ner i vikt med KBT

Fokus i den här kursen ligger på att bli medveten om VARFÖR du äter fel – när du egentligen vet hur du ska äta rätt. 
Vi går igenom faktorer som påverkar beteendet, exempel på dessa är kontroll och stress.

Kursen innehåller teori men har störst fokus på praktiska övningar och diskussioner. Varje vecka tillförs ett nytt tema som vi fördjupar oss i och sedan blir en del av hemuppgiften.

Många slås av hur lätt det är att påbörja en förändring, när man förstår vad problemet är. Det finns flera vetenskapliga studier på just denna teknik som visar på långsiktig viktnedgång. 

”Jag är mer positiv i mina tankar, inte bara kring mat utan även för mig som människa. Du har varit fantastisk!!! Du stöttar och är såå engagerad. Du får mig att se positivt och inte straffa mig själv.”

I kursen erbjuds: Utbildad handledare, arbetsmaterial, handledning ur ett kognitivt perspektiv och diskussioner.

Pris: 3.500 (företag + moms)
Datum: 7/5-11/6 + 3/9-1/10
Kursen är uppdelad i två delar vilket innebär att vi först kör 6 veckor, sedan är det sommaruppehåll och därefter kör vi de sista 5 veckorna.
Antal träffar: 11

Anmälan är bindande även om du inte deltar. Fakturering sker innan kursstart. Med reservation för tryckfel och ändringar. 

Anmälan görs till christine@helhetenshus.se

Stresshantering med KBT

Du får en ökad kunskap kring stresshantering. Syftet med kursen är att förebygga ohälsa och den vänder sig till dig som upplever att det är svårt att få ihop alla ”måsten” och ”borden”.

Träffarna startar med en stund mindfulness så att alla får möjlighet att landa innan kursen sätter igång. Varje vecka tillförs ett nytt tema som vi fördjupar oss i och sedan blir en del av hemuppgiften.

Kursen innehåller mängder med tips, råd, verktyg, reflektioner och inspiration för att uppnå en bättre balans mellan aktivitet och vila och ett bättre mående, allt ur ett kognitivt perspektiv. 

”ALLA, inte enbart de som är superstressade skulle jag rekommendera att gå den här kursen, det är verktyg för livet.”

Pris: 3.900kr (företag +moms)
Datum: 8/5-12/6 + 4/9-9/10
Antal träffar:12

Kursen är uppdelad i två delar vilket innebär att vi först kör 6 veckor, sedan är det sommaruppehåll och därefter kör vi de sista 6 veckorna.

Anmälan är bindande även om du inte deltar. Fakturering sker innan kursstart. Med reservation för tryckfel och ändringar.

Optimerad hälsa – ”Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”

Martin Lidberg, Fystränare & tidigare Världsmästare i Brottning och Dr Magnus Nylander, Näringsforskare & Medicine doktor

Måndagen den 9/9-2019 kl. 18.00-21.00
Pris: 300 kr

De kommer att berätta hur Magnus hjälpte Martin att bli världsmästare i brottning samt hur han har hjälpt andra idrottare i världseliten och andra grupper av människor till att må bra och prestera på topp.

Anmälan: Begränsat antal platser. Anmälan görs till lotta@helhetenshus.se Din plats är säkrad när vi ser att din betalning inkommit.

Anmälan görs till christine@helhetenshus.se