Kurser/Workshops

Gongbad/Gongavslappning

190922 kl 17.30-19.30 och 191126 kl. 17.30-19.30

Kostnad: 300:- om du går på yoga hos Malin kostar det 250:-. Om du har terminskort är det gratis.
Anmälan

I ett gongbad följer vi strukturen i ett kundaliniyogapass, men fokus ligger på avslappningen då gongen spelas under ca 60 minuter. Ett gongbad har alltså inget med vatten att göra, utan det innebär att vi ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället bara vara. Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig renade till kropp och själ.
Du behöver ingen tidigare erfarenhet av någonting..
Gongen är en “Sat Guru”, från den kommer endast sanning.

Gongen har ingen agenda, dess vibrationer fyller upp allt utrymme.. vill du möta dig själv på ett djupare plan…


VARFÖR du äter fel – när du egentligen vet hur du ska äta rätt.

5 veckors program med start 190924 kl 17.30-18.30

Denna kurs är det evidensbaserade program som utvecklats på Karolinska Institutet och bygger på det forskningsbaserade program som Lisbeth Stahre har utvecklat och jag är licensierad i metoden

Har du någon gång ätit mer godis än vad du hade tänkt från början och sedan ångrat dig?
Inför en viktförändring lägger vi ofta fullt fokus på kost och träning men glömmer vad som pågår inom oss.
I den här kursen är målet att uppnå en sundare livsstil och ett bättre mående med hjälp av KBT (kognitiv beteendeterapi). Vi tittar på hur du förhåller dig till mat, vilket syfte den har och framförallt hur Du kan bryta gamla invanda mönster. Med ökad förståelse och nya verktyg kommer du få mer kontroll och göra bättre val som tar dig närmare ditt mål.

Kurs: Gå ner i vikt med KBT del:1
Upplägg: Vi träffas 1 tim/veckan i 5 veckor
Tid:kl.17.30-18.30 start v 39 2019
Dag: Tisdagar
Kostnad: 925:- inkl. material

De kursavgifter som anges är inklusive moms för dig som privatperson. Ska avgiften
faktureras till momspliktig juridisk person så är alla belopp nedan angivna exklusive moms.

Anmälan görs till christine@helhetenshus.se och är bindande.
Betalning går att dela upp efter överenskommelse.
Varmt välkommen!


Naturlig närvaro – Friskvård genom det naturligaste som finns, naturen själv!

Under hösten kommer Anne-Marie Augustsson, utbildad Friskvårdsguide genom Bosse Rosén på utemaningen.se att anordna grupper för upplevelsevandringar med inriktning avslappning och fokus i Bredareds vackra skogar.

Upplevelsevandring innebär att det inte är längden på sträckan du rör dig utan hur den berör dig som är viktigt.

Vi kommer att röra oss i långsam takt inom ett begränsat område och genom guidade övningar ta in naturen med alla våra sinnen.

Upplevelseövningar i rörelse och stillhet varvas på ett otvunget sätt i samklang med naturen. Du behöver inte prestera eller presentera något för någon annans skull, det finns inget rätt eller fel eftersom varje individ är unik i sin varelse och upplevelse. Upptäck, utforska, se, lyssna och känn- inuti och utanför dig själv. Övningarna varieras så att du kan välja att delta vid ett eller flera tillfällen.

Det du behöver för att delta är viljan att komma i riktig närkontakt med naturen på alla plan då vissa övningar handlar om att fysiskt känna in omgivningen. Du behöver bra skor då vi rör oss i bitvis kuperad terräng och på små djurstigar, kläder efter väder (gärna heltäckande med tanke på våra usla fästingar). Har du ett sittunderlag kan du ta med det, annars får du låna ett av mig. En liten vattenflaska kan också vara bra att ha med.

Innan vi skiljs åt bjuds du på en kopp kaffe eller te som en avslutning där du även har möjlighet till frågor, delge det du själv vill av dina upplevelser och ger eventuell feedback på övningar eller annat. Fritt att delge mycket, lite eller ingenting alls, för som sagt, det är din egen upplevelse som är av största betydelse.

Eftersom vädergudarna kan ställa till det ibland kommer det att vara möjligt att avboka fram till dagen innan som vid andra behandlingar men ”no shows” kommer att debiteras. Däremot genomförs vandringarna oavsett väder för de deltagare som önskar.

Mer info och bokning via bokadirekt.se eller ammi@helhetenshus.se