Qigong

Qigong i Borås
Qigong med Ewa Hermelin

Onsdagar med start den 5:e september: 
17.00-18.00 
18.30-19.30

Välkommen till en paus mitt i veckan där du hittar tillbaka till dig själv genom att göra lugna rörelser i samklang med din andning. Du kan börja när du vill och gå hur ofta/sällan du vill. Från och med i höst finns det två olika tider för att flera ska ha möjlighet att njuta av qigongens läkande rörelser.

Hos Ewa gäller klippkort. Du bokar dig här

Klippkort
10-kort 1000:- 
5-kort 600:- 
Drop in 130:- (i mån av plats)

Bankgironummer: 5242-3266
Kom ihåg att skriva för- och efternamn samt vilken typ av kort och till vilken aktivitet.

Vad kan qigong ge dig?
Under qigong-passen leds du genom mjuka rörelser och medveten andning, som stärker din matsmältning och ditt lymfsystem. Regelbundet utförande av qigong-rörelser och medveten andning utifrån din dagsform, ger dig bättre känslomässig balans och du kan lättare fatta beslut utifrån ditt inre sanna jag.

Genom att regelbundet delta efter egen dagsform i dessa övningar, som lätt kan anpassas efter just dina förutsättningar och behov, ökar du cirkulationen i kroppen samtidigt som du frigör omedvetna blockeringar och inre begränsningar. Genom ökad medveten närvaro får du bättre möjlighet att göra medvetna val som ger dig förutsättningar för att Leva Livet Levande!

Qigong-rörelserna har sin utgångspunkt i fem element som är kopplade till olika funktioner och delar i kroppen. Varje element har en färg och ett par ord som berör oss alla på olika sätt. Med lugn och harmonisk musik i bakgrunden ger du dig själv en stund där du stillar ditt sinne genom att andas igenom övningar som alla kan göra.

Ta dig tid att låta din själ komma ikapp din kropp!      

Zhineng Qigong med Carina Norberg

Måndagar: (Carina)
17.00-18.30 Nivå 1
19.00-20.30 Nivå 2

Anmälan till Carina görs till info@halsobryggan.se

1650:- för 12 gånger, uppehåll v 11

Lyft upp Qi,nivå 1 grund innebär att vi tränar in programmet LUQ ”Lyft upp qi” och lär oss grundläggande rörelser och kroppshållning, men framför allt att få ett flöde i de långsamma rörelserna. Träningen börjar effektivt lösa upp blockeringar i kroppen, vi blir mjukare och smidigare. Låsta strukturer öppnas gradvis upp. Programmet tar ca 20 minuter.

Lyft upp Qi,nivå 1 forts innebär att vi bygger på och fördjupar rörelserna i ”Lyft upp qi”  och övningarna från grundkursen. Denna förutsätter att du gått minst en grundkurs!

Förkortade bindvävsstrukturer och muskler får tillbaka sin elasticitet och ursprungliga funktioner. I vilken takt beror på hur mycket tid du vill avsätta för din träning. Här kommer också nya övningar som riktas mot nivå 2.  

 Metoden för kropp och medvetande, nivå 2 ökar din smidighet och styrka genom att rörelserna smörjer lederna, stretchar muskler och bindväv och ger förbättrad cirkulation. Syftet är framförallt att lösa upp spänningar och blockeringar i nacke, axlar,leder och ryggrad. Träningen på nivå 2 är rolig, inspirerande och mer fysiskt krävande. Programmet tar mellan 30 – ca 60 minuter. Delmoment kan med fördel tränas separat och precis som på nivå 1 är rörelserna enkla, sköna och lätta att använda.