AKTUELLT

Gå ner i vikt med KBT

Pris: 3.500 (företag + moms)
Datum: 7/5-11/6 + 3/9-1/10
Kursen är uppdelad i två delar vilket innebär att vi först kör 6 veckor, sedan är det sommaruppehåll och därefter kör vi de sista 5 veckorna.

Info

Stresshantering med KBT

Pris: 3.900kr (företag +moms)
Datum: 8/5-12/6 + 4/9-9/10
Antal träffar:12
Kursen är uppdelad i två delar vilket innebär att vi först kör 6 veckor, sedan är det sommaruppehåll och därefter kör vi de sista 6 veckorna.

Info

Optimerad hälsa – ”Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”

Martin Lidberg, Fystränare & tidigare Världsmästare i Brottning och Dr Magnus Nylander, Näringsforskare & Medicine doktor

Måndagen den 9/9-2019 kl. 18.00-21.00
Pris: 300 kr

De kommer att berätta hur Magnus hjälpte Martin att bli världsmästare i brottning samt hur han har hjälpt andra idrottare i världseliten och andra grupper av människor till att må bra och prestera på topp.

Info

Leg. Psykolog/Leg. Psykoterapeut

För att boka – maila till info@helhetenshus.se så kontaktar vi dig.

 

Nu kan vi erbjuda KBT-behandlingar

I mars börjar Christine Thörnblom hos oss som KBT-terapeut.
KBT Kognitiv beteendeterapi är ett samarbete mellan klient och terapeut där vi utgår från den kognitiva triangeln med tanke, känsla och handling i fokus. Klienten får reflektera över hur den förhåller sig i en problemfylld situation. Med olika verktyg samt hemuppgifter som klienten får pröva mellan träffarna hittar vi nya alternativa tankar och beteenden. Klient och terapeut utvärderar sedan tillsammans hur uppgifterna har fungerat och samarbetet fortsätter därefter stegvis mot målet. Fokus ligger främst på nuet, men för att förstå var vissa känslor och beteenden grundar sig i kan man behöva gå bakåt i tiden. Orsakerna till problemen kan t.ex bero på feltolkningar av signaler från kroppen och omgivningen eller andras uppmärksamhet för olika beteenden. Under samtalen förekommer även Mindfulness, ACT (Acceptans), Medveten andning samt Coaching och MI (Motiverande samtal).
Exempel på problem:
– stress
– oro/ångest
– depression
– relationsproblem
– viktproblem
– sömnproblem
– rökning/snusning
– missbruk av sociala medier
För mer info och tidsbokning kontakta Christine på christine@helhetenshus.se

Elevbehandlingar Osteopati

Vi välkomnar Amanda Follin som är massageterapeut och läser till osteopat och som har elevbehandlingar hos oss till reducerat pris.
Boka här

Blodanalys

Vill du veta mer om din hälsa? Gör en hälsoanalys?
Vi kontrollerar fria radikaler enligt Doktor Öckermans metod. Vi letar inte efter sjukdomar utan tar reda på hur kroppen mår. Vi kan upptäcka eventuella brister, som man kan kompensera med olika vitaminer, mineraler och örter. Med ett litet stick i fingret kan vi i mikroskop analyserablodet för att bland annat letar efter fria radikaler, hur mage och tarm mår, översyrlighet, stresshormoner mm. Övriga tester som kan göras är t ex blodtryck, blodvärde (Hb), urintester och blodsocker.

Återbesök sker enligt samråd med terapeuten i regel efter ca en månad
Första besök ca 60 minuter 980:-
Återbesök ca 30-45 minuter 650:-

 
 GDPR

Med anledning av den nya GDPR-lagen (dataskyddförordningen) som träder i kraft den 25/5 i år.
Den information vi sparar är:
*Kontaktuppgifter
*Hälsodeklaration/journal som förvaras inlåsta.
*Bokningsuppgifter som sparas på ett säkert sätt hos vår leverantör av bokningssystem, Bokadirekt.

Önskar du bli borttagen ur våra register, meddela oss på info@helhetenshus.se