Yoga i Borås

BOKA YOGA BOKA GONGBAD
Yoga med Malin

Hos Malin kan du komma och utöva Kundaliniyoga, SoftYoga (Mediyogapass/mjuka yogapass) – Start v 35

Denna terminen är det följande zoom-länk som gäller på tisdagsklasserna;

https://us06web.zoom.us/j/88360223142 – anmälan görs till Malin via mail, malin@helhetenshus.se eller sms, 0704-465986

Korten gäller i 1 år från inköpsdatum och alla yoga/qigongklasser, klasserna är ca 1 – 1 1/2 timme långa

Avbokning senast 6 timmar före pass annars dras det från kortet.
15-kort 1995:-
10-kort 1700:-
5-kort 950:-
1 gång 200:-
 

Schema från v 35 – du kan börja när du vill på året
 • Måndag 09.30-11.00 – SoftYoga/Mediyoga-
 • Tisdag 17.30-19.00 – Kundaliniyoga
 • Onsdag 17.15-18.15 – Qigong
  Läs mer om Qigong

Du behöver inga förkunskaper, grupperna är mixade. Du gör yoga/qigong utifrån dina egna förutsättningar. Det går bra att sitta på en stol om du har svårt att sitta på mattan på golvet. Har du problem med rörligheten så rekommenderas Softyoga/MediYoga och Qigong.

Du kan välja att gå den dag/dagar som passar dig. Korten varar i 1 år och fungerar som klippkort och gäller alla klasser. Korten kan inte lösas in mot kontanter eller varor.

Avgiften för kort betalas till swishnummer: 123 16 17 562 eller på plats med kort – EJ KONTANTER!

Passen bokasr

Gör yoga efter Din egen förmåga utan att jämföra Dig med någon annan. Det finns inga tävlingsmoment i yogan. Drick ordentligt med vatten i samband med Din yogaträning. Kroppen behöver mycket vätska för bland annat utrensning av slaggprodukter.

Ha mjuka sköna kläder på dig, inga skor behövs vi är barfota.

Syftet med kundaliniyoga är främst att skapa en inre frid. Som utövare får du träna upp din förmåga att lyssna inåt. Det kan låta högtidligt när vi talar om att söka sin inre sanning, men är det inte något som vi alla behöver? Det kan vara svårt att ge utrymme åt sitt sanna jag mitt i vardagen. Brukar du fråga dig själv om det du gör är vad du innerst inne vill och behöver?
Teknikerna inom kundaliniyogan ger oss redskap att lära känna oss själva på djupet. När vi blir medvetna om vår egen potential förstår vi att vi redan har allt vi behöver för att leva gott och nå våra mål. Du behöver inte vara vig för att kunna börja med yoga utan det är snarare ett resultat av att du gör yoga regelbundet. Alla kan träna yoga. Kundaliniyoga är befriat från tävlingsmoment. Du tävlar inte mot någon annan och inte mot dig själv.

SoftYoga lugnare Kundaliniyogapass och MediYogapass som passar dig som behöver varva ner och stärka din kropp. Fokus är lugna pass.

MediYoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt. MediYoga Institutet har utvecklat flera enkla men kraftfulla terapeutiska program för dig med speciella behov och olika besvär. Dessa program har testats i svensk forskning, har använts vid rehabilitering av sjukskriven personal på svenska arbetsplatser och används vid rehabilitering av olika patientgrupper inom den svenska vården.

YOGAMUSIK

Skivor med följande artister kan jag verkligen rekommendera:

 • Guru Dass
 • Guru Dass Singh & Guru Dass Kaur
 • Guru Shabad Singh Khalsa
 • Jessica Winnberg
 • Mirabai Ceiba
 • Prem
 • Sada Sat Kaur
 • Snatam Kaur
 • Kevin James

Det finns fler artister som är jättebra, prova att söka på kundaliniyoga på Spotify

Vad ger yoga?

Fysiskt – stärker och vitaliserar nervsystemet, matsmältningsorganen och lymfsystemet, stimulerar inre körtlar som är en viktig faktor för att upprätthålla hälsa. Stärker muskler och ökar rörlighet i leder.

Styrka – muskelstyrka är bara en liten del av vad verklig styrka innebär som innefattar uthållighet, flexibilitet, viljestyrka och ett stabilt sinne något som yogan bidrar med.

Känslomässig balans – regelbunden yogaträning ger en bättre känslomässig balans och beslut kan lättare fattas utifrån det inre sanna jaget. Att agera istället för att reagera blir en tillgänglig strategi i livet.

Kreativitet & intuition – yogan frigör omedvetna blockeringar och inre begränsningar vilket ger ökad spontanitet och ökad intuition. En stark intuition utgör en viktig guide för ett mer glädjefyllt liv.

Yinyoga med Petra

Jag heter Petra och är Helhetens Hus nya yinyogalärare.

Jag guidar dig igenom 75 minuter lugn och ro för ditt sinne och din kropp. Din kropp som ska bära med dig hela ditt liv. Ge dig hän och släpp taget, låt kroppen jobba i en passiv position som vi håller länge, 3-5 minuter.

Jag fastnade för yinyogan för att den är så effektiv på ett kravlöst sätt. I samhällets yan-energier behöver vi ta in mer yin i våra liv för att underhålla vårt balanserade system.

I yogan håller vi vårt medvetna i övning, en övning att känna efter var ditt stopp börjar för att just kunna hålla en avslappnad position länge utan att spänna dig. 

Välkommen att yinyoga med mig – boka här

Pris: 200:-/gång

Info om yinyogan:

Yinyoga är en yogaform där vi fokuserar på att skapa stillhet i både kropp och sinne. I yinyogan kommer vi åt kroppens fascia och att öva på din medvetna närvaro. Positionerna hålls länge, 3-5 minuter och du sitter eller ligger på mattan hela passet.

När du börjar med yinyoga så noterar du förmodligen att du är väldigt stel och att du dessutom är olika rörlig på höger och vänster sida i kroppen. Kroppen är helt fantastisk och vi alla ser olika ut både utanpå och inuti därför kommer olika människor olika långt in i en position.

Några hälsofördelar med Yinyoga:

*Yinyogan mjukar upp kroppen och fyller dig med ny energi.

*Genom guidningen att andas rätt i yinyogan så blir ditt immunsystem bättre och Du skapar ett inre lugn.

*Stagnationer löses upp, du får en bättre cirkulation i kroppen.

 

 

Gongbad Helhetens Hus – BOKA

Följande datum ska det vara Gongbad på Helhetens Hus;

23-09-24, tid: 17.00-19.00

23-10-29, tid: 17.00-19.00

23-11-28, tid: 17.30-19.30

I ett gongbad följer vi strukturen i ett kundaliniyogapass, men fokus ligger på avslappningen då gongar och andra instrument spelas under ca 60 minuter. Ett gongbad har alltså inget med vatten att göra, utan det innebär att vi ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”. Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av någonting.. Gongen är en “Sat Guru”, från den kommer endast sanning. Gongen har ingen agenda, dess vibrationer fyller upp allt utrymme.. vill du möta dig själv på ett djupare plan…

Pris: 395:- eller 350:- om du går på någon av Malins klasser

Klippkort: 5 ggr för 1800:-