Kurser/Workshops

Aditi-kinesiologi

Del 1 Aditi-kinesiologi – Självbalansering

Aditi-Kinesiologi är en unik djupgående energibalansering där kroppens fysiska och psykiska jämnvikt testas och balanseras.

Aditi-Självbalansering är ett enkelt och effektivt sätt att komma tillrätta med egna obalanser och hjälpa kroppens egen självläkande förmåga.

Kursen är den första delen i utbildningen till Aditi-kinesiolog. Du kan lära dig Aditi-Självbalansering för egen del utan att sedan gå vidare i utbildningen.

Innehåll:

 • Historik Aditi-kinesiologi
 • Kroppens energisystem
 • Orsaker till obalanser i energisystemet
 • Grundbalansen
 • Pauslåsning/ inlåsning av symtom
 • Balansering med Aditi-Självbalansering
 • ESR (Emotional Stress Release)
 • Meditationer och fokuseringsövningar

Självbalanseringen ersätter inte balansering av Aditi-kinesiolog, men kan minska behovet. Ersätter heller inte läkarvård eller annan adekvat behandling, men är ett utmärkt komplement i livets alla skeenden.

Förkunskaper: Minst en Aditi-behandling

2 dagar eller 4 kvällar, kostnad 2400:-

Kontakta Siw för info och anmälan:   siw@helhetenshus.se

Friskvårdsguidning-naturlig närvaro

Friskvård genom det naturligaste som finns, naturen själv!

Naturen har en fantastiskt läkande effekt på hela vårt väsen. Enbart att vistas i naturen sänker vår stressnivå och startar massor av positiva processer i våra kroppar och vårt sinne.

Vad innebär en guidning?

Genom stilla promenad som bitvis sker helt under tystnad, guidade fokusövningar, andningsövningar och meditation i både rörelse och stillhet tar vi in naturen och omgivningen med alla våra sinnen. Nyckelordet i guidningarna är närvaro i samklang med naturen och syftet att minska stress och öka din förmåga till fokus och att vara i nuet.

Guidningarna varieras så att du kan välja att delta vid ett eller flera tillfällen och ger dig tips och inspiration för även kunna fortsätta med på egen hand.

Klä dig i bekväma och oömma kläder efter väder. Bra skor eller stövlar är viktigt då vi rör oss i bitvis kuperad terräng och på små djurstigar. (Vid bokning av privat guidning kan detta anpassas till mer lättillgänglig terräng vid behov).

Har du ett sittunderlag kan du ta med det, annars får du låna ett på plats. En liten vattenflaska kan också vara bra att ha med sig.

En guidning tar ca 2 timmar

Pga. Covid-19 kan jag inte bjuda på te/kaffe som avslutning i skogen som brukligt men ta gärna med eget fika om du önskar! Det brukar vara en trevlig stund för reflektion och eventuella frågor innan vi skiljs åt.

Plats: Vemmenhult Nilsagården 1, 50496 Bredared

Datum: sön 16/5 kl 10-12

Bokning/info: ammi@helhetenshus.se

Föredrag & Lymfpromenad

Fler dagar kommer i höst
Föredrag & Lymfpromenad

Som första cert. kursledare i Borås erbjuder jag kurser i lymfpromenad. Kursen innefattar sammanlagt 4 tillfällen. Vi startar med en teorilektion i syfte att lära dig lite mer om lymfsystemet och lymfpromenaden som koncept. (ta gärna med dig något varmt att dricka och lite fika denna gång) Där efter ingår 3 praktiska övningstillfällen.

  Under kursen lär du dig noga utformade övningar som utförs i specifik lymfologisk ordning för att öppna och öka lymfflödet. Övningarna övar du sedan på efter egen förmåga mellan kurstillfällena. Som hjälp ingår i priset även ett armband med alla övningar tryckta i korthet.

 Efter avslutad kurs kommer du tryggt kunna fortsätta din träning på egen hand. Alla kan delta och utgår ifrån sin egen nivå. 

Kursen riktar sig inte bara till personer med lymfödem utan passar alla som antingen vill komma igång med träning, effektivisera sina promenader eller komplettera annan träning.  

Lymfpromenader kan bland annat hjälpa dig att minska i omfång och känna dig mindre ”fluffig”, öka din styrka, rörlighet och uthållighet på ett skonsamt sätt, hjälpa dig att snabbare bli av med träningsvärk, stärka immunförsvaret, ge ökad energi, förbättra koppens cirkulation och syreupptagning.  

Pris: 1460 kr

Plats: Klockaregåren i Bredared

Anmälan/info
ammi@helhetenshus.se

Gongbad/Gongavslappning

21-09-09 kl 17.30-19.30
Gongbad/Gongavslappning 21-09-09 kl 17.30-19.30

Kostnad: 300:- om du går på yoga hos Malin kostar det 250:-. Om du har terminskort är det gratis.

I ett gongbad följer vi strukturen i ett kundaliniyogapass, men fokus ligger på avslappningen då gongen spelas under ca 60 minuter. Ett gongbad har alltså inget med vatten att göra, utan det innebär att vi ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället bara vara. Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig renade till kropp och själ

Anmäl dig här

HLR utbildning - både företag och privatpersoner kan boka grupputbildning i HLR och förstahjälpen, pris efter uppdragets omfattning och antal deltagare

Barn - enskild utbildning

HLR utbildning för dig som vill gå kursen privat. Du får möjlighet att få extra handledning och hjälp helt i ditt eget tempo. I kursen ingår HLR på barn 0-1 år samt Barn 1år-pubertet. Du får även lära dig hur man hanterar luftvägsstopp hos barn samt stabilt sidoläge.

Prislista
90 min, 995:-

HLR utbildning inkl förstahjälpen (privat 1 person) 1.495

“Paketpris familj” 2 pers 1.995

Vuxen med hjärtstartare - enskild utbildning

HLR utbildning för dig som vil gå kursen privat. Du får möjlighet att få extra handledning och hjälp helt i ditt eget tempo. I kursen ingår HLR utbildning vuxen och hjärtstartarutbildning. Du får även lära dig hantera luftväggsstopp samt stabilt sidoläge.

Prislista
90 min, 995:-

HLR utbildning inkl förstahjälpen (privat 1 person) 1.495

“Paketpris familj” 2 pers 1.995

Lymfpromenad

Kurs i lymfpromenad

Kursen omfattar fyra tillfällen och riktar sig inte bara till personer med lymfödem utan passar alla som vill stärka sitt immunförsvar, minska i omfång, öka sin rörlighet och styrka på ett skonsamt sätt, minska stelhet och smärta samt förbättra kroppens cirkulation och syreupptagning.

Med rörelserna som ingår i kursen hjälper du inte bara lymfsystemet att flöda bättre och minska på svullnad, rena kroppen från slagg och stärka immunförsvaret utan du stärker hela kroppen. Vi arbetar mycket med överkropp, nacke, axlar/skuldror och armar vilket är lika bra för stela kontorsnackar som för den fysiskt hårt arbetande kroppen.

Vi startar med en teorilektion i syfte att lära dig lite mer om lymfsystemet och lymfpromenaden som koncept.

Under kursen lär du dig sedan noga utformade övningar som utförs i specifik lymfologisk ordning samt övningar som inriktar sig på andningen. Övningarna övar du sedan på efter egen förmåga mellan kurstillfällena. Som hjälp ingår i priset även ett armband med alla övningar tryckta i korthet.

Efter avslutad kurs kommer du tryggt kunna fortsätta din träning på egen hand. Alla kan delta och utgår ifrån sin egen nivå.

Pris: 1460 kr

Plats: Helhetens hus, Göteborgsvägen 99 samt avslutning vid Byttorpssjön (Byttorps IP)

Anmälan/info
https://helhetenshus.bestille.no/Course/

Kursstart                                                 
mån 31/5 kl. 18-20 Föreläsning, Helhetens Hus
mån 7/6 kl. 18-19 Rörelser del 1, Helhetens Hus
mån 14/6 kl. 18-19 Rörelser del 2, Helhetens Hus
mån 21/6 kl. 18-19 Hela programmet och promenad vid Byttorpssjön

 

Medialitet och andlighet

Kurs i medialitet och andlighet

Nyfiken på att lära dig att meditera och ta kontakt med andevärlden?

Under 6 onsdagar, med start den 15 September 2021 kl 18.30 – 20.00, mixad grupp, håller jag en grundkurs i meditation och andlighet och hur du kan ta kontakt med andevärlden.
Kursen lär dig att utforska meditationens inverkan och hur du kan kontrollera andevärldens energier på positivt sätt i trygg miljö med erfaren kursledare.
Du får med hjälp av olika verktyg, lära dig att lita på dig själv och lyssna på din intuition. Du får också lära dig psykometri (att läsa av föremål) samt psykic (att läsa av människor) Vi kommer även att prata om djurkommunikation. Sist men inte minst får du lära dig att ta kontakt med andevärlden…

Anmälan till lotta@helhetenshus.se eller 0705-253067
Kostnad: 1700kr betalas in innan första kurstillfället på BG 316-9034
OBS: Anmälan är bindande, sista anmälningsdag 1/9-2021

Varmt välkommen!

 

KBT

Bli hälsosam
Bli hälsosam med KBT (10 veckor)

Har du någon gång provat att banta, lägga om din vardag med träning och strikta regler, sedan lyckats men efter en tid återgått till gamla vanor?
Då är du inte ensam. Detta evinnerliga sökandet efter en lösning på problemet, för det är ofta så vi ser det. Som om allt skulle bli bättre om vi bara gjorde saker annorlunda. Dessa tankar som vi så ofta intalar oss och som handlar om vårt eget värde. Tyvärr har medias bild av hur vi ska se ut och vara blivit en ständig påminnelse om det vi inte klarar av (enligt vår egen sanning). För vår sanning färgas ofta av andras åsikter och vi glömmer lätt bort att lyssna inåt, på vad vi mår bra av.

Vikt och hälsa
Ibland är vikten skadlig för vår hälsa och då är det viktigt att hitta fungerande och effektiva strategier. Kursen är anpassad till vem som helst som behöver förändra sitt förhållningssätt i situationer där man gör mindre bra val kring sin hälsa.

Kursinnehåll:
Kognitiva verktyg
Målplanering
Kostschema
Praktiska övningar
Förhållningssätt
Strategier
Hemuppgifter
Recept
Träningsövningar
Motivation
 

Vill bli hälsosam
Det här är en kurs för dig som har svårt för att komma igång, saknar motivation och vill bli hälsosam. Du får kunskap och verktyg för att lättare bemöta de hinder du upplever i din vardag. Målet är att starta din resa mot ett hälsosammare liv. Den innehåller förslag på kostschema, recept och träningsövningar som är framtagna av PT och kostrådgivare. Hos mig får du hjälp med att uppnå en sundare livsstil och ett bättre mående med hjälp av bl.a KBT (Kognitiv beteendeterapi).
Pris från: 1.600 kr

För bokning: christine@helhetenshus.se

 
Stresshantering med KBT
Stresshantering med KBT (9 veckor)


Kroppen säger ifrån.

Vi upplever alla stress någon gång i livet. Det kan vara inför en prestation eller ett möte och för en del kan den stressen vara positiv och få oss att fokusera lite extra. Men det är när stressen tar överhand och vi upplever att vi förlorar kontrollen. Kroppen säger ifrån, den orkar inte längre och vi får kämpa med att hålla näsan ovanför vattenytan. Det är då vi kan fara illa.

Det här är en kurs för dig som har svårt för att släppa invanda mönster och saknar verktygen för att komma vidare. Här får du kunskap för att lättare bemöta de hinder du upplever i din vardag. Målet är att minska stressen i situationer som tidigare hindrat dig från att fullfölja något eller kanske glädjas åt.

Kursinnehåll
Identifiera källor till stress
Målbild
Återhämtning
Praktiska övningar
Kognitiva verktyg
Feltolkningar
Avslappning
Hemuppgifter

Mindre stress
Hos mig får du hjälp med att hantera situationer som triggar till ångest, oro och stress med hjälp av bl.a KBT (Kognitiv beteendeterapi). Vi går igenom faktorer som påverkar beteendet. Ett exempel på det är hur vi ibland ignorerar symptomen och vårt mående för att istället prioritera andra före oss själva. Ett beteende likt detta som skapar mer stress utan möjlighet till återhämtning bryter sakta ner kroppen. Om vi istället lär oss att agera förebyggande och medvetet så påverkar det vårt mående långsiktigt.

Pris från 1.600 kr

För bokning: christine@helhetenshus.se

Mindfulness/Medveten närvaro

Mindfulnesskurs - start 1/9 kl 18.30-19.30
Kurs i medveten närvaro 

Recensioner av tidigare deltagare:

“Fantastiskt nöjd med kurs hos Malin Barahona på Helhetens hus! Rekommenderas varmt! 👌 (Translated by Google) Fantastically satisfied with a course with Malin Barahona at Helhetens hus! Highly recommended! 👌”

“Kan verkligen rekommendera att gå den här kursen.
Den har gett mig verktyg som jag kommer att ha nytta av i livet för att kunna få ett mer lugnare och harmoniskt liv.
Och Malin var en underbar kursledare.
Gå den ni kommer inte att ångra er 

Mindfulnessprogrammet är ett unikt program som kombinerar medveten närvaro med  yoga/qigong. Det är framtaget av Malin Barahona som har lång erfarenhet av både yoga, stresshantering, mindfulness och qigong.

Under 9 veckor jobbar vi tillsammans med att landa i våra kroppar och stilla våra sinnen genom olika mindfulnessövningar. Övningarna ingår i svensk forskning och har visat tydlig effekt på bland annat rygg, hjärta, blodtryck och stress.

Pris: 2400:- material ingår

Kursstart:
21-09-01 kl. 18.30-19.30
Vi träffas en gång i veckan på onsdagar, samma tid som ovan. Det går även att vara med via zoom. 
OBS! Begränsat antal deltagare.

Anmälan görs till malin@helhetenshus.se

Reiki

Reiki I

Reiki är en mångtusenårig healingteknik, där man förmedlar livskraft genom att lägga händerna på eller en bit ovanför den man ger Reiki till.

När livskraften flödar starkt genom kroppen mår vi bra och är friska, men när flödet störs och blockeras störs också funktionerna i kroppen. Reiki fungerar genom att förena människans alla delar till en balanserad enhet.

Innehåll:

 • Reikins Historia
 • Reiki I initieringar
 • Handpositionerna i Reiki
 • Kroppens energisystem
 • Att ge en komplett Reikibehandling, praktisk övning
  • Självbehandling
  • Klientbehandling
 • Meditationer och fokuseringsövningar

 

Förkunskaper: Minst en Reiki-behandling

2 dagar, kostnad 2400:-

Kontakta Siw för info och anmälan:   siw@helhetenshus.se

Reiki II

Fortsättningskurs där vi fördjupar våra kunskaper om Reiki.

Innehåll:

 • Reiki II initieringar
 • Reikisymbolerna
 • Distanshealing
 • Att använda Reiki för speciella tillstånd eller ovanor
 • Att ge en komplett Reikibehandling, praktisk övning
  • Självbehandling
  • Klientbehandling
 • Meditationer och fokuseringsövningar

 

Förkunskaper: kurs Reiki I

2 dagar, kostnad 2400:-

Kontakta Siw för info och anmälan:   siw@helhetenshus.se

Reiki III - Avancerad Reiki – Reiki Master

Fortsättningskurs där vi ytterligare fördjupar våra kunskaper om Reiki. Kursen är en förberedelse för nästa steg, Reiki Master Teacher 

Innehåll:

 • Reiki III initieringar
 • Reiki mastersymbolen
 • Avancerade Reikitekniker
 • Att ge en komplett Reikibehandling, praktisk övning
  • Självbehandling
  • Klientbehandling
 • Meditationer och fokuseringsövningar

 

Förkunskaper: kurs Reiki II

1 dag, kostnad 1200:-

Kontakta Siw för info och anmälan:   siw@helhetenshus.se

Reiki III - Avancerad Reiki – Reiki Master Teacher

Fortsättningskurs där vi ytterligare fördjupar våra kunskaper om Reiki. I kursen får du lära dig att ge Reiki-initieringar, och ger dig kunskap om att lära ut Reiki till andra.

Innehåll:

 • Hur du ger Reiki-initieringar på alla initieringsnivåerna
 • Ytterligare Reiki-symboler
 • Avancerade Reikitekniker
 • Mycket tid för praktisk övning att ge initieringar
 • Meditationer och fokuseringsövningar

 

Förkunskaper: kurs Reiki III – Avancerad Reiki – Reiki Master

2 dagar, kostnad 2400:-

Kontakta Siw för info och anmälan:   siw@helhetenshus.se