Behandlingar

Boka tid
OBS! Fr.o.m. 2020 hanterar vi inga kontanter på Helhetens Hus!
Kolla med respektive terapeut om du kan betala med friskvårdspengar hos dem

Här kan du sen en lista över alla våra tjänster, behandlingar och priser. Om du undrar över något i listan, vill ha mer information eller fråga om bokningar – gå in på sidan kontakt.

Presentkort gäller 1 år från inköpsdatum och kan ej lösas in mot kontanter

CEASE terapi

CEASE terapi

Cease står för Complete Eradication of Autistic Spectrum Expression

CEASE terapin utvecklades av läkare och homeopaten Dr Tinus Smits för att behandla barn med diagnosen autism. Enligt Dr Smits bidrar toxiska substanser i kroppens vävnader till blockeringar som sedan leder till störningar på djup nivå. 

CEASE är en behandlingsmetod där kroppen renas från de kroniska effekterna av toxiska substanser som orsak kan vara vaccinationer, kraftig medicinering eller andra toxiska substanser.

Under konsultationen går vi igenom i kronologisk ordning de sjukdomar och mediciner som barnet haft. 

Prislista
1,5-2 timmar, 1400:- (inkl. homeopatiskt läkemedel)

Coaching
Coaching är för dig som vill göra en förändring i någon del av livet men som inte vet hur du ska göra. Med coachning får du hjälp att bena ut vart du vill och hur du tar dig dit. Specifikt för coachning med Amanda Follin är fokus på att du kan nå dina mål genom att ha roligt och må så bra som möjligt genom processen. Vill du öka ditt självvärde, självkänsla, mod och få reda på hur du skapar ditt drömliv är detta rätt coaching för dig som är öppen för utveckling och längtar efter en förändring i livet styrd av inre motivation och kärlek till dig själv.
 
Coachingen är fokuserad på möjligheter och lösningar där coachen hjälper dig sortera och hitta svar som passar just dig och din personlighet matchat till ditt mål. 
 
Boka tid för coachingsamtal för att utveckla dig själv och få hjälp med att nå dina mål. Personlig utveckling och guidning i att utforska dig själv. Allt fokus på dig och du får verktyg anpassade efter dig för att lyckas.
 
Skriv tydligt om du önskar coaching online eller på plats på Helhetens Hus i Borås.
 
Prislista
60 min 1050:- 
Erbjudande t.o.m 231030
Malin är snart klar med sin utbildning till holistisk coach och erbjuder elevbehandling till reducerat pris under en period.
950:-/gång op. 1050:-
5 ggr, 4500:- op. 5250:-
10 ggr, 8000:- op. 10500:-
 
Vi jobbar vidare med det vi kommit framtill under vårt första möte. Vi lägger tillsammans upp en plan om du väljer att gå fler gånger. Det går bra att delbetala om du väljer att köpa paketen.
 
Du har valt ut det i ditt liv som du vill fokusera på och Malin hjälper dig att nå dina mål.
Malin jobbar med en kombination av olika tekniker för att skapa så bra förutsättningar för dig som möjligt, se nedan
KBT
ACT
Mammasåret
Det inre barnet
Självmedkänsla
Trygghetsaktivering
Energibehandling

Aditi-Kinesiologi är en unik djupgående energibalansering där kroppens fysiska och psykiska jämnvikt testas och balanseras.

Balans är ett naturligt tillstånd för kropp och sinne, naturen själv strävar alltid efter balans. Stress, chock, starka känslor, negativa attityder och tankemönster gör att kroppen och sinnet tappar sin naturliga balans. Unnar man sig aldrig att vila sätter man kroppens självbalanserande och självläkande funktion ur spel.

Med Aditi kan du uppnå exempelvis:

 • Djup avslappning
 • Lindring eller läkning av fysiska besvär
 • Ökad förmåga att hantera livets utmaningar
 • Ökad prestation
 • Bättre självkänsla
 • Ökad livsglädje
 • Nya positiva tankar
 • Ökad kreativitet

Metoden syftar till att stimulera människans naturliga förmåga till att självläka och uppnå optimal hälsa.
Du ligger påklädd på behandlingsbänken, ombäddad med en skön filt, medan jag arbetar med dig genom att ge Aditi-balansering. Ha gärna på bekväma kläder.

Det är olika för var och en vad som händer efter en Aditi-balansering. Kroppen har sin egen prioritetsordning och det finns egentligen inga begränsningar för vilka symtom som kan förbättras eller läka ut.

Aditi betyder Det Obegränsade.

Klientkommentarer:
”Jag kommer inte så djupt i avslappning på egen hand!” Eva, om Aditi

”Jag blir så lugn och harmonisk, orken och livsglädjen kommer tillbaka. En skön värme sprider sig i kroppen under balanseringen” Birgit, om Aditi

Du kan betala med swish

Prislista
60 min 950:- 
90 min 1450:-     

Att försöka förstå kroppen utan att ta hänsyn till existensen av dess energikanaler, som själva livskraften/livsenergin eller qi flödar genom, är som att försöka förstå hur en dator fungerar utan strömmen påslagen. Vi kan ta sönder datorn i smådelar och förstå hur den är konstruerad men missar det mest essentiella för dess fulla funktion. Forskningen har nu kunnat påvisa att energikanaler existerar

Det finns en mängd olika sätt att arbeta med energimedicin och åtgärda blockeringar i energiflödet. Om energin börjar flöda som den ska, kan kroppen läka sig själv.

Vad jag gör/hur går det till?:
Jag sitter eller står bekvämt bredvid dig och känner igenom problematiska områden. Efter en kort stund känner jag i min egen kropp vad som finns i din kropp som olika blockeringar. Jag kommunicerar detta och använder qihealingens/qiterapins olika tekniker för att hjälpa dig att själv släppa taget om dessa. Jag jobbar på intuition, känsla och erfarenhet.

Från mina 13 år som verksam och framgångsrik massör/massageterapeut och yogalärare har jag bred kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och funktion.

Vad kan jag hjälpa till med?

Fysiologisk stress, som respons på emotionell stress/ medveten eller omedveten sätter kroppen i ett ständigt beredskapsläge (ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet) och kroppen prioriterar inte återhämtning och läkning, resultatet blir nedsatt immunförsvar, ökad smärtkänslighet, nedsatt reparation och regeneration och visar sig i form av många olika sjukdomar och smärtor i kropp och psyke.

Du kan också komma om du mår bra men vill må så bra som du har potential att må. Alltså en slags coachning med läkning av blockeringar

Prislista        
90 min, 1500:-

 

Jag är otroligt stolt över att få kalla mig Mariaterapeut och att få vara ett verktyg för denna ljuvliga behandlingsform. Det är en mångårig och gedigen utbildning och personlig utveckling genom Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin som byggt grunden till det jag arbetar för och fortsatt brinner för att ständigt utvecklas i. 
Healing enligt Mariametoden är en mycket djupgående behandlingsform som genom andlig energi berör kroppen på alla plan. Mentala, själsliga, emotionella och fysiska blockeringar kan frigöras genom healingens djupt avslappnande effekter. När blockeringar och spänningstillstånd frigörs kan harmoni och balans skapas och ge kroppen bättre förutsättningar för det egna läkandet.
Healing beskrivs vackert och otroligt talande av Gun-Britt Jacobsson, Grundare av Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin. Min mångåriga mentor och lärare:
Healing
• Healing är beröring till kropp och själ. 
• Healing är energi genom rörelse i tanke, ord och handling. 
• Healing är en uttrycksform för andlig energi. 
• Healing initierar till läkeprocesser inom individen. 
• Healing är i sin djupaste form, förståelse, medmänsklighet, tolerans och kärlek.

Prislista
60 min, 950:-

Reiki är en mångtusenårig healingteknik, där man förmedlar livskraft genom att lägga händerna på eller en bit ovanför den man ger Reiki till.

Balans är ett naturligt tillstånd för kropp och sinne, naturen själv strävar alltid efter balans. Stress, chock, starka känslor, negativa attityder och tankemönster gör att kroppen och sinnet tappar sin naturliga balans. Unnar man sig aldrig att vila sätter man kroppens självbalanserande och självläkande funktion ur spel.

När livskraften flödar starkt genom kroppen mår vi bra och är friska, men när flödet störs och blockeras störs också funktionerna i kroppen. Reiki fungerar genom att förena människans alla delar till en balanserad enhet.

Du ligger påklädd på behandlingsbänken, ombäddad med en skön filt, medan jag arbetar med dig genom att ge Reiki-healing. Ha gärna på bekväma kläder.

Rei-Ki betyder Universell Livskraft

Prislista
30 min, 570:-
60 min, 950:-

90 min (hos Siw), 1450:-

Homeopati

Homeopati, vad är det?

Ordet Homeopati kommer från det grekiska ordet homoios som betyder ”lika” och pathos som betyder ”lidande. Homeopati sträcker sig långt bak i tiden, sen Hippokrates tid som levde för 2500 år sedan. Han beskrev lagen om ”lika botar liknande”. Skaparen till homeopati var Samuel Hahneman (1755-1843). Han menade att det ämne som kan skapa vissa symptom hos en frisk människa kan bota samma symptom hos en sjuk individ. Det kallas för lika botar liknande. ”similia similibus curentur”.

Homeopati är ett holistiskt synsätt på individen. Som homeopat tar man hänsyn till helheten, alla symptom är viktiga, de fysiska, mentala och emotionella. 

Homeopaten kommer fram till ett homeopatiskt läkemedel som stimulerar kropp och själ att komma i balans och få igång kroppens egen självläkningsförmåga.
Första mötet tar ca 1,5-2 timmar. Vi går tillsammans igenom din hälsa och sjukdomshistoria. Du får först berätta om hur besvären uppstod, hur de yttrar sig och vad du mår bättre eller sämre av. Du får också berättar om dina tankar, känslor, tidigare händelser i ditt liv som eventuellt påverkar hälsan.

Utifrån den helhets bild jag får så ordinerar jag ett homeopatiskt läkemedel till dig som skall hjälpa dig utifrån den symptom bild jag fått av din anamnes. 

Jag kombinerar alltid min homeopatiska behandling med iris och sclera diagnostik för att se medärvda svagheter samt om du har över eller underfunktion i dina organ. 

Prislista – Läkemedlet ingår i priset
1.5-2 timmar, 1400:- (inkl. homeopatiskt läkemedel)

 

Uppföljning

Efter 4-6 veckor sker en uppföljning som tar ca 1 timma, där jag bedömer läkeprocessen och fortsatt behandling. 

Prislista
60 min 900 :-

 

Vid akut behandling görs uppföljning dagen eller dagarna efter det första besöket.

Prislista
1200:- (inkl. homeopatiskt läkemedel)

Irisdiagnostik /Sclerologi 

Iris- Scleradiagnostik

Irisdiagnostik, Iridologi eller ögondiagnostik som det också heter, är en analysmetod. 

Ögonen visar styrkor och svagheter, genetiska mönster och tendenser men även vad som funnits eller vad som kan utvecklas. Ögonen visar tecken på både kropp och själ. Genom att studera ögats iris kan du få hjälp att bli mer medveten om din hälsostatus, man kan kartlägga kroppens styrkor och svagheter, funktionsnedsättningar i kropp och organ. Du kan på det sättet utnyttja dina styrkor stärka dina svagheter och förebygga framtida hälsoproblem.

Ögonen är en karta över vår kropp. 

Vi diagnostiserar aldrig sjukdomar utan analyserar bara ögat och konstaterar var det kan finnas en obalans. 

Efter irisanalysen rekommenderar jag kostförslag och örter samt homeopatiska läkemedel som kan vara bra för dig utifrån din irisbild.

Prislista
60 min 900:-

Klangskålsterapi/ Sound healing privat session
Med en kombination av tibetanska klangskålar, kristallskålar, min röst och ibland även andra instrument som trumma, chimes, skallror mm, arbetar jag med din kropp och ditt energisystem för att skapa förutsättning för harmoni i kropp och själ.
 
Varje session är unik och utformas både efter dina personliga behov och efter sessionens längd, därför skiljer sig val av instrument, tillvägagångssätt och innehåll åt.
 
Låt dig omsluts av ljudvågornas läkande, balanserande och avslappnande toner och låt vibrationer ta dig på en helande resa.
 
Pris: 
60 min 990:-
90 min 1300:-
120 min 1800:-
 
Kostrådgivning
Kostrådgivning, anti-inflammatorisk kost/livsstil. Återbesök är lämpligast 7-10 dagar efter första besöket.
 
Kostrådgivning hos mig är inte kaloriräkning eller någon särskild diet utan jag inriktar min rådgivning för att du ska må bättre inifrån och ut.
Kostrådgivning för vem?
– Mage/tarmproblem, IBS, matsmältning
– Högt blodtryck
– Hormonella obalanser
– Vätskeansamlingar
– Viktnedgång
– Värk i leder, muskler
– Låg energi, lågt immunförsvar. 
 
Tillsammans med den kostplan jag lägger utifrån dina specifika mål får du även en individanpassad behandling reflexologiskt som styrker din målsättning.
Vid ditt återbesök gör vi uppföljning hur det gått sedan första besök, din känsla i kropp och hur din sömn varit. 
 
Du får utskrivet din kost och träningsplan för framåt. 
 
Besök avslutas med Reflexologisk behandling där jag arbetar upp energi i specifikt område för Dig och Ditt behov.
 
En tredje uppföljning bör vara ca 8 veckor framåt.

Pris: 950:- Fösta besöket 90 min
Pris: 870:-  Återbesök 60 min

Lymfbehandling

Helkroppsbehandling som består av en kombination av strykningar, töjningar och bindvävsgrepp samt koppning vid behov för att på ett komplett sätt bearbeta kroppen. Massagen syftar till att öppna upp och öka flödet i lymfsystemet vilket underlättar för kroppens rening av giftiga ämnen och slaggprodukter, minska svullnad, reducera stelhet och smärta, minska värk och framför allt öka kroppens motstånd och immunförsvar.

Din andning har stor betydelse för ett välfungerande lymfsystem varför djupandning också ingår som en del i denna behandling.

Pris: 1240:-

LYMFDRÄNAGEMASSAGE
På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet.
Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som lagrats?
Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Lymfmassagen kan även vara bra i smärtlindrande syfte.
Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

Prislista
60 min, 930:-

Massage

Aromamassage är en taktil, avslappnande och mjuk massage . Under massagen används eteriska oljor för att ytterligare förstärka effekten av massagen. De eteriska oljorna har flera positiva egenskaper. Vilka oljor som används beror på vad just din kropp och ditt sinne behöver för dagen.

Prislista
30 min, 570:-

 

Aromamassage är en taktil, avslappnande och mjuk massage . Under massagen används eteriska oljor för att ytterligare förstärka effekten av massagen. De eteriska oljorna har flera positiva egenskaper. Vilka oljor som används beror på vad just din kropp och ditt sinne behöver för dagen.

Prislista
30 min, 570:-
60 min, 930:-

 

Avspänningsmassage utförs med lugna och lätta grepp och är effektiv mot spänningar i nacke, skuldror och rygg. Massagen inleds med massage av rygg och skalp för att sedan fortsätta med en lång, skön och avslappnande ansiktsmassage som lättar på spänningar. Massagen avslutas med avspänningstester på armar och ben med mjuka vaggnings- och skakningsrörelser. Metoden påverkar hela kroppen och upplevs som smärtstillande och rogivande.

Prislista
50 min, 800:-

 

Massage med djupare tanke och hänsyn till vårt meridiansystem och kroppens energiflöde.
En djupgående massage där muskler och bindväv bearbetas på liknande sätt som vid klassisk massage men där jag även behandlar akupunktur- och triggerpunkter med fingrarna för att lösa upp djupliggande blockeringar i kroppen och skapa nytt flöde i kroppens system. Vid behandlingen läggs även vikt och fokus på fötterna. Massagen kan med fördel anpassas efter dina behov/önskemål om du önskar en mjukare avslappningsmassage.

Prislista
30 min, 570:-        
60 min, 930:-

 

Först en avslappnande massage följt av healing till kropp och själ…

Prislista
60 min, 950:-

Helande massage med reiki healing är en behandling som skänker harmoni till både kropp och själ.
Den här behandlingen inleds med en mjuk och avslappnande massage där du ligger nedbäddad under handdukar och en mjuk, skön filt. Endast den delen av kroppen som masseras är utanför filten.
Efter massagen ligger du kvar på bänken skönt omstoppad medan jag ger reiki healing. Under reikin kommer jag att placera mina händer på din kropp i olika positioner men det kan även hända att jag håller dem en bit ovanför.
Det här är en behandling som ger en djup avslappning.

Prislista
60 min, 950:-
90 min, 1240:-

Idrottsmassagen går på djupet och släpper spänningar som du byggt upp och tar bort slaggprodukter.
Denna massage passar dig tränar mycket.
Jag använder även koppning för att komma åt bindväven om det behövs.
Om du har inre ärrbildning, t. ex. gamla bristningar använder jag mig MSTR för att hjälpa bindväven och strukturen att läka

Prislista:
30 min, 580:-
45 min, 750:-
60 min, 950:-

Varje individ är unik liksom vägen till läkning enligt TKM. Därför kan det ibland vara omöjligt att boka ”rätt behandling” i förväg. Med Kombinationsbehandling TKM bokar du 60/90 min behandlingstid där jag sedan i samråd med dig kombinerar en skräddarsydd behandling för dagen. Den innehåller meridianmassage i kombination med öronakupunktur, koppning eller moxabehandling, beroende på vad just du behöver.

Prislista
60 min, 930:-
90 min, 1240:-

 

En behandling där jag kombinerar massage av hela kroppen tillsammans med koppning.
Vad är koppning och vad gör det med kroppen?
Syftet med koppning är att stimulera flöde och genomblödning. Inom kinesisk medicin talar man bland annat om att eliminera stagnation och öka flödet av qi, blod och vätskor eftersom stagnationer och obalanser anses vara orsaken till att ett problem och smärta uppstår.
Jag använder mig av glaskoppor vid mina behandlingar, dels ur hygienisk och hållbarhetssynpunkt men även för att jag tycker om själva känslan och de mjuka kanterna mot huden samt att jag hela tiden har visuell överblick på hud och bindväv under behandlingen.
Innan glaskoppan placeras på huden måste man skapa ett undertryck för att få den att fästa. Det gör jag genom att hålla koppan över lågan på ett stearinljus eller annan låga. Koppan placeras sedan snabbt mot huden och suger fast.
När kopporna fästs på huden ökar cirkulationen och genomblödningen, trötta och stela muskler och senor får möjlighet att slappna av. Lymfsystemet påverkas positivt, slaggprodukter frigörs och man påverkar även immunförsvaret positivt. Det parasympatiska nervsystemet aktiveras. Detta leder till minskad stress, ökat lugn och välbefinnande genom att bland annat Oxytocin frigörs. Man främjar kroppens egen förmåga till snabbare och bättre läkning.

Prislista
30 min, 570:-
60 min, 930:-

En oerhört avkopplande och uppskattad behandling, av både kvinnor och män, och den lämpar sig fantastiskt väl för fibromyalgiker eller för dem med mycket smärta i kroppen. 
 
Mjuk massage med behandling av smärtpunkter i samverkan med dig som kund. Viss stretch kan också förekomma vid behov.

Prislista
30 min 570:-
45 min 730:-
60 min 930:-

En oerhört avkopplande och uppskattad behandling av både män och kvinnor. Går utmärkt att bara boka en behandling för avkoppling , men om du väljer denna behandling för att få hjälp med värk/stelhet i nacke och rygg uppnås bästa effekt med tre behandlingar inom tio dagar.
 
Mjuk massage med eteriska oljor som stöttar kroppens självläkningsprocess. Eteriska oljor innehåller växternas läkande kraft, så som vi har blodet som vår läkande kraft. Jag arbetar endast med oljor från Young Living, för både din och min trygghet. Oljorna som är av terapeutisk grad och mycket kraftfulla med bla. muskelavslappnande och antiinflammatoriska egenskaper masseras in på rygg och nacke och avslutas med en varm kompress över ryggraden. 
 
Lämplig för:
-Stel nacke och rygg
– Värk i leder och muskler
– Akuta skador som ryggskott, fallskador
– Fibromyalgi
– Muskelreumatism
– Artos
– ME, CFS
 
Behandling utförs på massagebänk liggandes på mage.
 
Så kallad utrensningseffekt kan förekomma då huden är vårt största utrensningsorgan och oljorna är mycket kraftfulla. De kan visa sig som en lätt rodnad eller hettande känsla på huden där ett behandlingsbehov finns men går oftast över inom ett par timmar.
 Allergier är  ovanliga då oljorna är rena från kemikalier och fria från proteiner.
 
Behandling är oerhört avkopplande så jag rekommenderar att inte ha så bråttom härifrån utan ta dig tid att sitta ner en lugn stund efteråt. 
Ta med fördel en varm dusch och drick mycket vatten eller the vid hemkomst.

Prislista
30 min, 560:-
60 min, 930:-

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min 570:-
45 min 730:-
60 min 930:-

Det är en mjuk, tydlig och omslutande beröring av din hud.

Du ligger nerbäddad under täcke och jag täcker av en kroppsdel i taget allt i en avslappnande miljö med skön musik Den aktiverar det parasympatiska nervsystemet- motsatsen till adrenalinpåslag och stress.

Prislista
30 min, 570:-
60 min, 930:-

MSTR – Ärrbehandling

MSTR är en innovativ, smärtfri och helt naturlig behandlingsform utan apparater eller redskap i syfte att hjälpa dig med dina ärr. Med försiktiga fingertryck frigör terapeuten begränsningar i ärret.

Första besök ca 60 min

 Vad är behandlingen lämplig för?

Behandlingsformen kan med fördel användas på postoperativa ärr från t ex:

 • mastektomi
 • lumpektomi
 • blindtarms- och galloperationer
 • hystektomi och kejsarsnitt
 • knä- och höftledsoperationer

Utöver diverse operations ärr behandlas med fördel även planetar faciitis (hälsporre), diverse ärr från skador inkl. brännskador och muskelrupturer.

Prislista
60 min, 930:-

MSTR är en innovativ, smärtfri och helt naturlig behandlingsform utan apparater eller redskap i syfte att hjälpa dig med dina ärr. Med försiktiga fingertryck frigör terapeuten begränsningar i ärret.

Uppföljning ca 45 min

 Vad är behandlingen lämplig för?

Behandlingsformen kan med fördel användas på postoperativa ärr från t ex:

 • mastektomi
 • lumpektomi
 • blindtarms- och galloperationer
 • hystektomi och kejsarsnitt
 • knä- och höftledsoperationer

Utöver diverse operations ärr behandlas med fördel även planetar faciitis (hälsporre), diverse ärr från skador inkl. brännskador och muskelrupturer.

Prislista
45 min, 730:-

Osteopati

Vid första besöket utförs en grundlig undersökning med sjukdomshistoria, hållningsanalys, rörelsetester och palpation (känner på kvaliteten i vävnaden). Detta för att kunna erbjuda en så säker och effektiv behandling som möjligt.

Målet är att finna sammanhanget mellan symtom och orsak vilket resulterar i en Osteopatisk diagnos. Själva behandlingen anpassas specifikt efter den enskilde individens behov för dagen och det är de bakomliggande orsakerna till smärta och ohälsa som är av särskild vikt vid valet av behandling.

Detta innebär att behandlingen inte bara inriktas på de delar av kroppen där patienten upplever symtom utan fokuserar på de kroppsdelar som bidrar till att kroppen effektivt kan läka skadan och strävar efter att uppnå en bättre balans. Osteopaten använder skonsamma och effektiva behandlingstekniker för att behandla alla de vävnader som är involverade i patientens tillstånd, såsom muskler, leder, ligament, bindväv och även inre organ som exempelvis tarmar, lever och njurar. Behandlingen upplevs oftast som mycket behaglig och följsam.

En osteopatisk behandling är ytterst specifik för varje patient. Genom att känna på ben, muskler, leder och vävnader kan osteopaten lokalisera var det finns låsningar och störningar i rörelseapparaten. Genom olika manipulations- och mobiliseringstekniker av t ex leder och ryggrad kan sedan spänningar och stelhet i nervsystem och berörda muskler lösas upp och kroppen börja återhämta sig.

Manipulation

Manipulation är en teknik med snabba, lätta rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Teniken används exempelvis vid behandling av nacke, bröstrygg och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

Kraniell Osteopati/IVM

Teknikerna kräver ”vana händer” och i korthet kan man säga att det handlar om att balansera upp kroppen, att ”föreslå” en förändring som kroppen är redo för och har förutsättningar att ta till sig. Därmed är möjligheten för att förändringen ska kunna bli bestående mycket goda.

Artikulering

Artikulering är en form av direkt ledmobiliseringsteknik. Mobilisering sker rytmiskt, repetitivt och utan impuls. Utförandet är förhållandevis långsamt och ofta med en stor rörelse.

Tekniken syftar till att återställa god ledfunktion samt att dämpa anspänning i omkringliggande mjukvävnad.

Tekniken verkar även dränerande vilket reducerar lokal inflammation samt smärtlindrar.

Muscle Energy Technique

MET är egentligen flera tekniker, som alla syftar till att normalisera felställningar i kroppen via skelettmuskulaturen.

Det specifika målet för MET-tekniken är att mekaniskt töja bindväv (fascia) och spända muskler, återskapa balans mellan muskler och nervsystemet, mobilisera leder samt minska muskelspänningar.

Balanced Ligamentous Tension

BLT är en teknik för perifera och spinala ledjusteringar där man med hjälp av ligamenent återskapar balans i leden. Grundaren Dr Sutherland vidhöll att det är ligamenten som kontrollerar leden och forskning visar att ligamenten har gott om s.k. proprioceptorer vilka är sinnesorgan som reagerar på kroppsrörelser (är viktiga för balanshållning).

Prislista
Dagtid 45 min, 950:-
Eftermiddag/Kväll/Helg 45 min, 990:-

Reflexologi/Zonterapi
Behandling lämplig för:
Åldrande hy
Stressad och känslig hy
Eksem
Acne samt ärr efter acne
Rosacea
Psoriasis
 
Behandling inleds med mjuk avkopplande reflexologi/zonterapi av ansikte, öron och händer specifikt för ditt behov och verkar stressreducerande och lugnande för hela kroppen.
Du ligger inbäddad på en behagligt varm IR madrass.
 
Sedan följer 20-30 min behandling med LED ljus över ansikte och hals medan jag arbetar med lymdränage på fot och underben. 
Lymfdränage stimulerar din kropps utrensning och verkar även renande på din hy.
 
Behandling jobbar både från insidan med reflexologi och muskelavslappning i ansiktet samt utsidan med LED ljus.
 
Fördelar med LED ljus: Förbättrar kroppens naturliga cell-återhämtning, snabbar på läkning, behandlar aktiv akne, ger anti-age och förminskar stora porer. Behandlingen tillför en koncentrerad energi djupt in i vävnaden som påverkar din kropp på cellnivå utan solens skadliga UV-strålar. 
LED-ljus terapimaskinen har 7 olika ljus som anpassas efter hudens behov och behandlingen är helt smärtfri och passar alla. Den verkar både i förebyggande syfte och hjälper till att reducera redan synliga linjer. Det djupgående LED-ljuset är lugnande och når djupt in i hudens celler och ökar blodflödet vilket ger snabbare läkning, minskar smärta och reducerar akne.
 
Fördelar med IR bädd: Förbättra lymfsystemet
Minskar smärta vid fibromyalgi
Hjälper till att förbättra sömnen
Förbättrar blodcirkulation och cellförnyelse
Lindrar smärta och inflammation
Stärker immunförsvaret
 
Kom med fördel med ett osminkat och rengjort ansikte för bäst resultat.
 

Prislista:
60 min, 970:- 

Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning. S.k kulplåster används på zoner med mest behov för ett effektivare resultat.
 
Första gången vi ses behöver vi lite extra tid för samtal, så att jag vet vad ditt behov är och hur jag kan hjälpa till på bästa sätt. Därav avsätter vi 30 min extra, så vi hinner prata om de delar av din historia som är relevanta för ditt besök.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 

Prislista
90 min, 1030:- 

Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning. Kulplåster används på zon med mest behov.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 
 
Är det första gången du kommer till mig?
Boka då en ”förstagångsbehandling 90 min” eller en ”individanpassad behandling 90 min”, så vi får en bra start tillsammans.

Prislista
60 min, 930:-

Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 
Kulplåster används på öronzon med mest behov för bättre effekt.
Ett 90 minuters besök ger utrymme för en extra lång balansering med eterisk olja som gör att du har möjlighet att verkligen landa djupt ner i avslappning och harmoni.

Pris: 90 min, 1230:-

Öronakupunktur
Behandlingsmodell vid olika beroenden
 
NADA modellen togs fram och utvecklades i USA redan på 70-talet av National Acupuncture Detoxification Association. Modellen användes till en början vid beroende av opiater men används idag vid många olika former av beroende exempelvis nikotin, -alkohol-, narkotika och läkemedelsberoende. 
 
Metoden används även vid oro, ångest och sömnsvårigheter, stress, PTSS eller depression.
 
NADA behandlingar används idag i närmare 60 länder och sedan 90-talet är metoden flitigt använd inom svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.
 
Hur går det till?
NADA behandling ges med fördel i grupp men kan också ges individuellt. Man använder sig av 5 standardiserade punkter i båda öronen som behandlas med akupunkturnålar med syfte att minska abstinens och sug. Under behandlingen sitter du bekvämt och serveras ett speciellt framtaget te för att hjälpa kroppen att rensa ut toxiner ur kroppen. 
 
NADA behandlingen är i sig ickeverbal, dvs det handlar inte om samtalsterapi, man undviker tvärt om onödigt prat för att skapa en lugn miljö under själva behandlingen. Tyst småprat kan vara ok om ingen i gruppen känner sig störd av detta och jag som behandlare svarar naturligtvis på eventuella frågor. Behandlingen tar ca 30-40 min. 
 
Hur täta behandlingar som behövs och hur tidsperioden man behandlas är väldigt individuellt. Personer med väldigt kraftig abstinens kan till en början behöva daglig behandling medan en annan klarar sig med en eller ett par behandlingar i veckan till en början för att sedan trappa ner över tid. Ibland kan även s.k. kulplåster användas mellan behandlingarna. 
 
Jag erbjuder fasta tider för s.k. öppen gruppbehandling där du bokar in din plats. Pga. detta varierar antalet patienter per tillfälle. 
 
Priset för beroendebehandling enligt NADA metoden är reducerat i jämförelse med andra akupunkturbehandlingar då behandlingsintervallerna ofta är täta och behandlingstiden kan vara relativt lång. 

Prislista
30 min 100:- (i grupp)

Privat, enskild behandling kostar 250 per gång eller 10-kort för 1500 kr

Öronakupunktur är en behandlingsmetod där punkter stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Här inbegrips både diagnostik, att undersöka och leta efter ”aktiva punkter” och behandling. Man stimulerar de aktiva punkterna med nålar, långtidsnålar eller via ett kulplåster. Även elakupunktur kan användas.

Prislista
45 min 600:-

Övriga behandlingar

Prislista
60 min, 1050: