Behandlingar

OBS! Fr.o.m. 2020 hanterar vi inga kontanter på Helhetens Hus!

Här kan du sen en lista över alla våra tjänster, behandlingar och priser. Om du undrar över något i listan, vill ha mer information eller fråga om bokningar – gå in på sidan kontakt.

Presentkort gäller 1 år från inköpsdatum och kan ej lösas in mot kontanter

Blodanalys
Blodanalys

Vill du veta mer om din hälsa? Gör en hälsoanalys?

Vi kontrollerar fria radikaler enligt Doktor Öckermans metod. Vi letar inte efter sjukdomar utan tar reda på hur kroppen mår. Vi kan upptäcka eventuella brister, som man kan kompensera med olika vitaminer, mineraler och örter. Med ett litet stick i fingret kan vi i mikroskop analyserablodet för att bland annat letar efter fria radikaler, hur mage och tarm mår, översyrlighet, stresshormoner mm. Övriga tester som kan göras är t ex blodtryck, blodvärde (Hb), urintester och blodsocker.

Återbesök sker enligt samråd med terapeuten i regel efter ca en månad

Prislista (eventuella rabatter på behandlingar gäller ej blodanalysen)
60 min ca, 980:-         första besöket inkl. ett återbesök
30-45 min ca, 650:-    återbesök

 

Energibehandling
Aditi-Kinesiologi

Aditi-Kinesiologi är en unik djupgående energibalansering där kroppens fysiska och psykiska jämnvikt testas och balanseras.

Balans är ett naturligt tillstånd för kropp och sinne, naturen själv strävar alltid efter balans. Stress, chock, starka känslor, negativa attityder och tankemönster gör att kroppen och sinnet tappar sin naturliga balans. Unnar man sig aldrig att vila sätter man kroppens självbalanserande och självläkande funktion ur spel.

Med Aditi kan du uppnå exempelvis:

 • Djup avslappning
 • Lindring eller läkning av fysiska besvär
 • Ökad förmåga att hantera livets utmaningar
 • Ökad prestation
 • Bättre självkänsla
 • Ökad livsglädje
 • Nya positiva tankar
 • Ökad kreativitet

Metoden syftar till att stimulera människans naturliga förmåga till att självläka och uppnå optimal hälsa.
Du ligger påklädd på behandlingsbänken, ombäddad med en skön filt, medan jag arbetar med dig genom att ge Aditi-balansering. Ha gärna på bekväma kläder.

Det är olika för var och en vad som händer efter en Aditi-balansering. Kroppen har sin egen prioritetsordning och det finns egentligen inga begränsningar för vilka symtom som kan förbättras eller läka ut.

Aditi betyder Det Obegränsade.

Klientkommentarer:
”Jag kommer inte så djupt i avslappning på egen hand!” Eva, om Aditi

”Jag blir så lugn och harmonisk, orken och livsglädjen kommer tillbaka. En skön värme sprider sig i kroppen under balanseringen” Birgit, om Aditi

Du kan betala med swish

Prislista
60 min 850:-       

Energiterapi/Qiterapi

Att försöka förstå kroppen utan att ta hänsyn till existensen av dess energikanaler, som själva livskraften/livsenergin eller qi flödar genom, är som att försöka förstå hur en dator fungerar utan strömmen påslagen. Vi kan ta sönder datorn i smådelar och förstå hur den är konstruerad men missar det mest essentiella för dess fulla funktion. Forskningen har nu kunnat påvisa att energikanaler existerar

Det finns en mängd olika sätt att arbeta med energimedicin och åtgärda blockeringar i energiflödet. Om energin börjar flöda som den ska, kan kroppen läka sig själv.

Vad jag gör/hur går det till?:
Jag sitter eller står bekvämt bredvid dig och känner igenom problematiska områden. Efter en kort stund känner jag i min egen kropp vad som finns i din kropp som olika blockeringar. Jag kommunicerar detta och använder qihealingens/qiterapins olika tekniker för att hjälpa dig att själv släppa taget om dessa. Jag jobbar på intuition, känsla och erfarenhet.

Från mina 13 år som verksam och framgångsrik massör/massageterapeut och yogalärare har jag bred kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och funktion.

Vad kan jag hjälpa till med?

Fysiologisk stress, som respons på emotionell stress/ medveten eller omedveten sätter kroppen i ett ständigt beredskapsläge (ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet) och kroppen prioriterar inte återhämtning och läkning, resultatet blir nedsatt immunförsvar, ökad smärtkänslighet, nedsatt reparation och regeneration och visar sig i form av många olika sjukdomar och smärtor i kropp och psyke.

Du kan också komma om du mår bra men vill må så bra som du har potential att må. Alltså en slags coachning med läkning av blockeringar

Prislista        
90 min, 1500:-

 

Harmoni i kroppen

Din kropp talar om vad du behöver och bestämmer sedan behandlingen.

Prislista
60 min, 850:-

Healing

Låt andevärlden hjälpa dig att ta hand om din kropp.
En behandling som är både hjälpande och helande för både kropp och själ

Prislista
30 min, 500:-

Healing enligt Mariametoden
Jag är otroligt stolt över att få kalla mig Mariaterapeut och att få vara ett verktyg för denna ljuvliga behandlingsform. Det är en mångårig och gedigen utbildning och personlig utveckling genom Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin som byggt grunden till det jag arbetar för och fortsatt brinner för att ständigt utvecklas i. 
Healing enligt Mariametoden är en mycket djupgående behandlingsform som genom andlig energi berör kroppen på alla plan. Mentala, själsliga, emotionella och fysiska blockeringar kan frigöras genom healingens djupt avslappnande effekter. När blockeringar och spänningstillstånd frigörs kan harmoni och balans skapas och ge kroppen bättre förutsättningar för det egna läkandet.
Healing beskrivs vackert och otroligt talande av Gun-Britt Jacobsson, Grundare av Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin. Min mångåriga mentor och lärare:
Healing
• Healing är beröring till kropp och själ. 
• Healing är energi genom rörelse i tanke, ord och handling. 
• Healing är en uttrycksform för andlig energi. 
• Healing initierar till läkeprocesser inom individen. 
• Healing är i sin djupaste form, förståelse, medmänsklighet, tolerans och kärlek.

Prislista
60 min, 800:-

Reiki

Reiki är en mångtusenårig healingteknik, där man förmedlar livskraft genom att lägga händerna på eller en bit ovanför den man ger Reiki till.

Balans är ett naturligt tillstånd för kropp och sinne, naturen själv strävar alltid efter balans. Stress, chock, starka känslor, negativa attityder och tankemönster gör att kroppen och sinnet tappar sin naturliga balans. Unnar man sig aldrig att vila sätter man kroppens självbalanserande och självläkande funktion ur spel.

När livskraften flödar starkt genom kroppen mår vi bra och är friska, men när flödet störs och blockeras störs också funktionerna i kroppen. Reiki fungerar genom att förena människans alla delar till en balanserad enhet.

Du ligger påklädd på behandlingsbänken, ombäddad med en skön filt, medan jag arbetar med dig genom att ge Reiki-healing. Ha gärna på bekväma kläder.

Rei-Ki betyder Universell Livskraft

Prislista
30 min, 500:-
60 min, 850:-

KBT/Samtalsterapi
KBT

För att boka KBT – kontakta Christine på christine@helhetenshus.se

KBT Kognitiv beteendeterapi
Det är ett samarbete mellan klient och terapeut där vi utgår från den kognitiva triangeln med tanke, känsla och handling i fokus. Klienten får reflektera över hur den förhåller sig i en problemfylld situation. Med olika verktyg samt hemuppgifter som klienten får pröva mellan träffarna hittar vi nya alternativa tankar och beteenden. Klient och terapeut utvärderar sedan tillsammans hur uppgifterna har fungerat och samarbetet fortsätter därefter stegvis mot målet. Fokus ligger främst på nuet, men för att förstå var vissa känslor och beteenden grundar sig i kan man behöva gå bakåt i tiden. Orsakerna till problemen kan t.ex bero på feltolkningar av signaler från kroppen och omgivningen eller andras uppmärksamhet för olika beteenden. Under samtalen förekommer även Mindfulness, ACT (Acceptans), Medveten andning samt Coaching och MI (Motiverande samtal).

Exempel på problem:
– stress
– oro/ångest
– depression
– relationsproblem
– viktproblem
– sömnproblem
– rökning/snusning
– missbruk av sociala medier

Prislista
50 min,  800:- / Par 1000:-
90 min, 1000:- / Par 1200:- 

Möjlighet till 5- eller 10 kort finns, kontakta oss för prisuppgift.

Kurser/Workshops
För grupper och företag lämnas offert. 

Samtalsterapi

Varför gå på samtalsterapi?

Det handlar om att bli medveten om dig själv, dina handlingar/tankar/mönster så att du styr dem istället för tvärtom. Då har du makten i ditt liv. Vad är din anledning?

Har du möjligen frågeställningar som:

 • Varför hinner jag aldrig?
 • Varför kommer jag aldrig ända fram?
 • Varför räcker jag inte till?

Genom att i samtal lära känna dina egna tankegångar/mönster en i taget utifrån känsla/tanke/kropp kommer du få makten att Ta Över Rodret i Ditt Liv. Jag väljer de metoder som vi ska arbeta med utifrån vad som passar dig bäst.

Det spelar ingen roll om problemet du vill hantera är stort eller litet, du är alltid lika välkommen.

Är du nyfiken på att veta mer om samtalsterapi/psykosyntes?

www.humanova.com
www.psykosyntesförbundet.se

Prislista
50 min, 800:-
90 min, 1000:-

Massage
Energibane/Meridianmassage

Massage med djupare tanke och hänsyn till vårt meridiansystem och kroppens energiflöde.
En djupgående massage där muskler och bindväv bearbetas på liknande sätt som vid klassisk massage men där jag även behandlar akupunktur- och triggerpunkter med fingrarna för att lösa upp djupliggande blockeringar i kroppen och skapa nytt flöde i kroppens system. Vid behandlingen läggs även vikt och fokus på fötterna. Massagen kan med fördel anpassas efter dina behov/önskemål om du önskar en mjukare avslappningsmassage.

Prislista
30 min, 490:-        
60 min, 840:-

 

Helande massage

Först en avslappnande massage följt av healing till kropp och själ…

Prislista
60 min, 850:-

Idrottsmassage

Djupgående massage/ terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min 490:-
45 min 650:-
60 min 840:-

Kombinationsbehandling TKM

Varje individ är unik liksom vägen till läkning enligt TKM. Därför kan det ibland vara omöjligt att boka ”rätt behandling” i förväg. Med Kombinationsbehandling TKM bokar du 60/90 min behandlingstid där jag sedan i samråd med dig kombinerar en skräddarsydd behandling för dagen. Den innehåller meridianmassage i kombination med öronakupunktur, koppning eller moxabehandling, beroende på vad just du behöver.

Prislista
60 min,  840:-
90 min, 1200:-

 

Lymfdränagemassage

LYMFDRÄNAGEMASSAGE
På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet.
Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som lagrats?
Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Lymfmassagen kan även vara bra i smärtlindrande syfte.
Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

Prislista
60 min, 840:-

Massage med koppning

En behandling där jag kombinerar massage av hela kroppen tillsammans med koppning.
Vad är koppning och vad gör det med kroppen?
Syftet med koppning är att stimulera flöde och genomblödning. Inom kinesisk medicin talar man bland annat om att eliminera stagnation och öka flödet av qi, blod och vätskor eftersom stagnationer och obalanser anses vara orsaken till att ett problem och smärta uppstår.
Jag använder mig av glaskoppor vid mina behandlingar, dels ur hygienisk och hållbarhetssynpunkt men även för att jag tycker om själva känslan och de mjuka kanterna mot huden samt att jag hela tiden har visuell överblick på hud och bindväv under behandlingen.
Innan glaskoppan placeras på huden måste man skapa ett undertryck för att få den att fästa. Det gör jag genom att hålla koppan över lågan på ett stearinljus eller annan låga. Koppan placeras sedan snabbt mot huden och suger fast.
När kopporna fästs på huden ökar cirkulationen och genomblödningen, trötta och stela muskler och senor får möjlighet att slappna av. Lymfsystemet påverkas positivt, slaggprodukter frigörs och man påverkar även immunförsvaret positivt. Det parasympatiska nervsystemet aktiveras. Detta leder till minskad stress, ökat lugn och välbefinnande genom att bland annat Oxytocin frigörs. Man främjar kroppens egen förmåga till snabbare och bättre läkning.

Prislista
30 min, 490:-
60 min, 840:-

Smärtlindrande massage/Massageterapeutisk behandling
En oerhört avkopplande och uppskattad behandling, av både kvinnor och män, och den lämpar sig fantastiskt väl för fibromyalgiker. Går utmärkt att bara boka en behandling för avkoppling, men om du väljer denna behandling för att få hjälp med värk/stelhet i nacke och rygg uppnås bästa effekt med tre behandlingar inom 10 dagar. 
 
Mjuk massage med eteriska oljor som stöttar kroppens självläkningsprocess. Eteriska oljor innehåller växternas läkande kraft, så som vi har blodet som vår läkande kraft. Jag arbetar endast med oljor från Young Living, för både din och min trygghet. Oljorna, som är av terapeutisk grad och mycket potenta, masseras in på fötter och rygg, och avslutas med en varm kompress över ryggraden. 

30 min, 490:-
60 min, 840:-

Regndroppsmassage
En oerhört avkopplande och uppskattad behandling av både män och kvinnor. Går utmärkt att bara boka en behandling för avkoppling , men om du väljer denna behandling för att få hjälp med värk/stelhet i nacke och rygg uppnås bästa effekt med tre behandlingar inom tio dagar.
 
Mjuk massage med eteriska oljor som stöttar kroppens självläkningsprocess. Eteriska oljor innehåller växternas läkande kraft, så som vi har blodet som vår läkande kraft. Jag arbetar endast med oljor från Young Living, för både din och min trygghet. Oljorna som är av terapeutisk grad och mycket kraftfulla med bla. muskelavslappnande och antiinflammatoriska egenskaper masseras in på rygg och nacke och avslutas med en varm kompress över ryggraden. 
 
Lämplig för:
-Stel nacke och rygg
– Värk i leder och muskler
– Akuta skador som ryggskott, fallskador
– Fibromyalgi
– Muskelreumatism
– Artos
– ME, CFS
 
Behandling utförs på massagebänk liggandes på mage.
 
Så kallad utrensningseffekt kan förekomma då huden är vårt största utrensningsorgan och oljorna är mycket kraftfulla. De kan visa sig som en lätt rodnad eller hettande känsla på huden där ett behandlingsbehov finns men går oftast över inom ett par timmar.
 Allergier är  ovanliga då oljorna är rena från kemikalier och fria från proteiner.
 
Behandling är oerhört avkopplande så jag rekommenderar att inte ha så bråttom härifrån utan ta dig tid att sitta ner en lugn stund efteråt. 
Ta med fördel en varm dusch och drick mycket vatten eller the vid hemkomst.

Prislista
30 min, 490:-
60 min, 840:-

Svensk klassisk massage/Massageterapeutisk behandling

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min, 490:-
45 min, 650:-
60 min, 840:-

Taktil massage

Det är en mjuk, tydlig och omslutande beröring av din hud.

Du ligger nerbäddad under täcke och jag täcker av en kroppsdel i taget allt i en avslappnande miljö med skön musik Den aktiverar det parasympatiska nervsystemet- motsatsen till adrenalinpåslag och stress.

Prislista
30 min, 490:-
60 min, 840:-

Osteopati
Kraniosakral terapi

KranioSakral terapi är en mjuk behandlingsmetod som används för att behandla kraniets och ansiktets alla ben i förhållande till ryggradens kotor ända ner till bäckenet och korsbenet.

Prislista
45 min, 850:-

Osteopati

Vid första besöket utförs en grundlig undersökning med sjukdomshistoria, hållningsanalys, rörelsetester och palpation (känner på kvaliteten i vävnaden). Detta för att kunna erbjuda en så säker och effektiv behandling som möjligt.

Målet är att finna sammanhanget mellan symtom och orsak vilket resulterar i en Osteopatisk diagnos. Själva behandlingen anpassas specifikt efter den enskilde individens behov för dagen och det är de bakomliggande orsakerna till smärta och ohälsa som är av särskild vikt vid valet av behandling.

Detta innebär att behandlingen inte bara inriktas på de delar av kroppen där patienten upplever symtom utan fokuserar på de kroppsdelar som bidrar till att kroppen effektivt kan läka skadan och strävar efter att uppnå en bättre balans. Osteopaten använder skonsamma och effektiva behandlingstekniker för att behandla alla de vävnader som är involverade i patientens tillstånd, såsom muskler, leder, ligament, bindväv och även inre organ som exempelvis tarmar, lever och njurar. Behandlingen upplevs oftast som mycket behaglig och följsam.

En osteopatisk behandling är ytterst specifik för varje patient. Genom att känna på ben, muskler, leder och vävnader kan osteopaten lokalisera var det finns låsningar och störningar i rörelseapparaten. Genom olika manipulations- och mobiliseringstekniker av t ex leder och ryggrad kan sedan spänningar och stelhet i nervsystem och berörda muskler lösas upp och kroppen börja återhämta sig.

Manipulation

Manipulation är en teknik med snabba, lätta rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Teniken används exempelvis vid behandling av nacke, bröstrygg och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

Kraniell Osteopati/IVM

Teknikerna kräver ”vana händer” och i korthet kan man säga att det handlar om att balansera upp kroppen, att ”föreslå” en förändring som kroppen är redo för och har förutsättningar att ta till sig. Därmed är möjligheten för att förändringen ska kunna bli bestående mycket goda.

Artikulering

Artikulering är en form av direkt ledmobiliseringsteknik. Mobilisering sker rytmiskt, repetitivt och utan impuls. Utförandet är förhållandevis långsamt och ofta med en stor rörelse.

Tekniken syftar till att återställa god ledfunktion samt att dämpa anspänning i omkringliggande mjukvävnad.

Tekniken verkar även dränerande vilket reducerar lokal inflammation samt smärtlindrar.

Muscle Energy Technique

MET är egentligen flera tekniker, som alla syftar till att normalisera felställningar i kroppen via skelettmuskulaturen.

Det specifika målet för MET-tekniken är att mekaniskt töja bindväv (fascia) och spända muskler, återskapa balans mellan muskler och nervsystemet, mobilisera leder samt minska muskelspänningar.

Balanced Ligamentous Tension

BLT är en teknik för perifera och spinala ledjusteringar där man med hjälp av ligamenent återskapar balans i leden. Grundaren Dr Sutherland vidhöll att det är ligamenten som kontrollerar leden och forskning visar att ligamenten har gott om s.k. proprioceptorer vilka är sinnesorgan som reagerar på kroppsrörelser (är viktiga för balanshållning).

Prislista
45 min, 850:-

Reflexologi/Zonterapi
Förstagångsbehandling, Reflexologi/Zonterapi 90 min(rab.pris)
Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning. S.k kulplåster används på zoner med mest behov för ett effektivare resultat.
 
Första gången vi ses behöver vi lite extra tid för samtal, så att jag vet vad ditt behov är och hur jag kan hjälpa till på bästa sätt. Därav avsätter vi 30 min extra, så vi hinner prata om de delar av din historia som är relevanta för ditt besök.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 

Prislista
75 min, 890:- rabatterat pris (op. 950:-)

Reflexologi/Zonterapi återbesök 60 min
Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning. Kulplåster används på zon med mest behov.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 
 
Är det första gången du kommer till mig?
Boka då en “förstagångsbehandling 90 min” eller en “individanpassad behandling 90 min”, så vi får en bra start tillsammans.

Prislista
60 min, 840:-

Reflexologi/Zonterapi individanpassad 90 min
Reflexologi/Zonterapi används ofta vid bla:
– Stressymptom, Oro, Ångest, Trång andning, Depression, 
–  Huvudvärk, Migrän, Yrsel, Sömnproblem
–  Mage/Tarmproblem, IBS
– Värk/Smärtor från nacke, rygg, axlar, höfter
– Hormonella obalanser/PMS/Mens/Klimakterieproblem, 
– Lågt immunförsvar, låg energinivå
– Cirkulationsproblem, domningar i armar/ben
 
 Begreppet zonterapi syftar mest på behandling i fotområde medan Reflexologi är en uppdaterad form och syftar på behandling över hela kroppen som öron, huvud, ben, rygg och händer. Grunden i zonterapi/reflexologi bygger på att det ger effekt genom stimulans av kroppens egna självläkningssystem. Reflexologin verkar således på nervändar och energibanor över hela kroppen. Varje anatomisk del som organ, muskler, leder och körtlar finns tex, representerade på fötterna i en eller flera zoner. Om det finns en obalans, skada eller störning någonstans i kroppen visar det sig som en ömhet eller grusighet i denna zon. Optimal tillströmning av blod eller nervsignaler till zonen är då försämrad. När Reflexologin verkar över detta område frigörs blockeringar som i sin tur stimulerar blod och energiflödet till kroppsdelen. 
Bildligt sett kan Reflexologi liknas vid en massage från insidan. 
Kairon Reflexologi går dock djupare och är mer avancerad än klassisk zonterapi då den även inbegriper en elementlära, så att Du som en helhet-fysiskt, mentalt och själsligt alltid behandlas och stöttar din självkännedom och djupare läkning.
 
En behandling kan göra underverk men min rekommendation är oftast att boka 3 behandlingar med maximalt 7 dagars mellanrum, om du vill inleda en effektiv behandlingsprocess. 
Kulplåster används på öronzon med mest behov för bättre effekt.
Ett 90 minuters besök ger utrymme för en extra lång balansering med eterisk olja som gör att du har möjlighet att verkligen landa djupt ner i avslappning och harmoni.

90 min, 1090:-

Öronakupunktur
NADA modellen vid behandling av beroende
Behandlingsmodell vid olika beroenden
 
NADA modellen togs fram och utvecklades i USA redan på 70-talet av National Acupuncture Detoxification Association. Modellen användes till en början vid beroende av opiater men används idag vid många olika former av beroende exempelvis nikotin, -alkohol-, narkotika och läkemedelsberoende. 
 
Metoden används även vid oro, ångest och sömnsvårigheter, stress, PTSS eller depression.
 
NADA behandlingar används idag i närmare 60 länder och sedan 90-talet är metoden flitigt använd inom svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.
 
Hur går det till?
NADA behandling ges med fördel i grupp men kan också ges individuellt. Man använder sig av 5 standardiserade punkter i båda öronen som behandlas med akupunkturnålar med syfte att minska abstinens och sug. Under behandlingen sitter du bekvämt och serveras ett speciellt framtaget te för att hjälpa kroppen att rensa ut toxiner ur kroppen. 
 
NADA behandlingen är i sig ickeverbal, dvs det handlar inte om samtalsterapi, man undviker tvärt om onödigt prat för att skapa en lugn miljö under själva behandlingen. Tyst småprat kan vara ok om ingen i gruppen känner sig störd av detta och jag som behandlare svarar naturligtvis på eventuella frågor. Behandlingen tar ca 30-40 min. 
 
Hur täta behandlingar som behövs och hur tidsperioden man behandlas är väldigt individuellt. Personer med väldigt kraftig abstinens kan till en början behöva daglig behandling medan en annan klarar sig med en eller ett par behandlingar i veckan till en början för att sedan trappa ner över tid. Ibland kan även s.k. kulplåster användas mellan behandlingarna. 
 
Jag erbjuder fasta tider för s.k. öppen gruppbehandling där du bokar in din plats. Pga. detta varierar antalet patienter per tillfälle. 
 
Priset för beroendebehandling enligt NADA metoden är reducerat i jämförelse med andra akupunkturbehandlingar då behandlingsintervallerna ofta är täta och behandlingstiden kan vara relativt lång. 

Prislista
30 min 100:- (i grupp)

Privat, enskild behandling kostar 250 per gång eller 10-kort för 1500 kr

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en behandlingsmetod där punkter stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Här inbegrips både diagnostik, att undersöka och leta efter “aktiva punkter” och behandling. Man stimulerar de aktiva punkterna med nålar, långtidsnålar eller via ett kulplåster. Även elakupunktur kan användas.

Prislista
45 min 575:-

Övriga behandlingar
Privatlektion yoga/medtiation

Prislista
60 min, 900:

Tejpning-kinesiologitape

Prislista

15 min 100:-