Zhineng qigong

Qigong i Borås

Qigong är meditation i rörelse. Det finns många olika former av qigong. Qi är det kinesiska ordet för livsenergi och Qigong betyder “en metod för att bygga upp och balansera energi genom daglig träning”.

Zhineng Qigong kan hjälpa dig att:
– Släppa smärta, läka på djupet
– Sova bättre 
– Uppleva mer glädje
– Få mer energi
– Få effektiva verktyg för stresshantering
– Stärka immunförsvaret och kroppens självläkande förmåga 
– Leva livet mer från hjärtat 

Dr Ming Pang är en kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell medicin. Han skapade på 1980-talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar Zhineng Qigong. Med sin säkra, effektiva och moderna qigongmetod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer än tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qigong och metoden är en av de snabbast växande qigongmetoderna i världen.

På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunnat behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna har varit mycket framgångsrikt.  Det är mer än fyrahundrafemtio allvarliga livshotande sjukdomstillstånd, bland annat olika cancerformer, reumatism, diabetes, depression ryggproblem och hjärtsjukdomar som fått framgångsrika resultat med qigong som enda behandlingsform. Dessutom har Zhineng Qigong varit en framgångsrik behandlingsmetod för att bryta olika missbruksberoenden.

De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

 

 

Qigong med Malin

boka qigong
Zhineng Qigong med Malin Barahona 

Onsdagar 17.15-18.15 startar igen v 35.
Du kan börja när som helst på terminen. 

Malin är utbildad qigonglärare och qigongterapeut på Qigongakademien i Stockholm och  har även en bakgrund som yogalärare och meditationslärare.

Qigong är meditation i rörelse. Det finns många olika former av qigong. Qi är det kinesiska ordet för livsenergi och Qigong betyder “en metod för att bygga upp och balansera energi genom daglig träning”

Lyft upp Qi – Nivå 1 
är ett grundpass som innebär att vi tränar in programmet LUQ ”Lyft upp qi” och lär oss grundläggande rörelser och kroppshållning, men framför allt att få ett flöde i de långsamma rörelserna. Träningen börjar effektivt lösa upp blockeringar i kroppen, vi blir mjukare och smidigare. Låsta strukturer öppnas gradvis upp.

Vi kommer även att komma in på Metoden för kropp och medvetande – Nivå 2 som är fortsättningen. 
Det är mer fysiskt krävande än Lyft Upp Qi (Nivå 1), men är ändå enkel att lära sig och otroligt skönt att göra

*Du jobbar igenom och smörjer upp varenda stor och liten led i hela kroppen
*Du använder alla muskler i kroppen
*Du ger bindvävsstrukturerna och alla inre organ en djupgående massage
*Du öppnar upp kroppens meridiansystem och får ett starkt energiflöde 
*Du kommer åt och löser upp djupa blockeringar
*Du ökar din smidighet, styrka och cirkulationen i din kropp.

Avbokning senast 6 timmar före pass annars dras det från kortet.
15-kort 1995:-
10-kort 1700:-
5-kort 950:-
1 gång 200:-
Kortet gäller i ett år från inköpstillfället och alla Malins qigong och yogaklasser
 
Du bokar dig från gång till gång och den dag och tid som passar dig.
Vill du att vi ska boka in dig återkommande samma tid varje vecka, skriv det i första bokningen.
 
Avgiften betalas in till: swish 123 16 17 562

Qigong med Hälsobryggan

Zhineng Qigong med Hälsobryggan

Hälsobryggan har numera klasser på tre nivåer som ger dig stor möjlighet att utvecklas med qigongens hjälp så att kroppen inte bara känns skönare och smidigare, utan även att läkning kan ske både fysiskt och känslomässigt.
Träningen handlar mycket om att öka sin medvetenhet på olika plan vilket också bidrar till personlig utveckling och att se nya möjligheter och kanske t o m en tydligare riktning i livet. Läs mera längre ner på sidan el gå direkt till info@halsobryggan.se där du också kan göra din anmälan till kurs och eller nyhetsbrev. Följ oss gärna på FB och Instagram.

Kursstart 28 augusti 2023
Måndagar 17.40 – 18.50  Nivå 1 Grundkurs i Lyft upp Qi
Du kan välja att ha din kursplats i lokalen (i mån av plats) eller helt via Zoom.
Vid sjukdom kan du få tillgång till inspelningen istället.
Investering: 1895 kr/12 tillfällen
10% rabatt pensionär, studerande, långtidssjukskriven/arbetslös

Måndagar  19.10- 20.30  Nivå 2 Metoden för kropp och medvetande
kombineras med vidare träning på Nivå 3 De Fem Inre Organens Balansering
Delta på plats eller online via Zoom.
Investering: 1995:-/12 tillfällen
10% rabatt pensionär, studerande, långtidssjukskriven/arbetslös


 

Välkommen att kontakta mig direkt vid frågor om vilken nivå som passar just dig.
Carina 0706 8917188 eller info@halsobryggan.se
Vi är anslutna till friskvård via epassi!

Lyft upp Qi, nivå 1 grund innebär att vi tränar in programmet LUQ ”Lyft upp qi” och lär oss grundläggande rörelser och kroppshållning, men framför allt att få ett flöde i de långsamma rörelserna. Träningen börjar effektivt lösa upp blockeringar i kroppen, vi blir mjukare och smidigare. Låsta strukturer öppnas gradvis upp. Programmet tar ca 15-20 minuter.

Metoden för kropp och medvetande, nivå 2 ökar din smidighet och styrka genom att rörelserna smörjer lederna, stretchar muskler och bindväv och ger förbättrad cirkulation. Syftet är framförallt att lösa upp spänningar och blockeringar i nacke, axlar, leder och ryggrad. Träningen på nivå 2 är rolig, inspirerande och mer fysiskt krävande. Programmet tar mellan 30 – ca 60 minuter. Delmoment kan med fördel tränas separat och precis som på nivå 1 är rörelserna enkla, sköna och lätta att använda

De fem inre organens balansering, Nivå 3 är ett skönt kraftfullt och berörande program som också kan ta mellan 30 och 60 minuter. Det kännetecknas av djup emotionell läkning. Du kommer åt nivåer av ”öppning” i de inre organens energier, som är svåra att nå på annat sätt. Träningen är mycket spännande och vi lär oss bl a olika handövningar och fingerpositioner i kombination med rörelser och ljud som aktiverar energierna i de inre organen.
Sammanfattningsvis bygger träningen vidare på tidigare nivåer. Den öppnar upp och förbättrar cirkulationen i kroppen olika system och strukturer. Rörelser och positioner tillsammans med ljuden skapar ett energiflöde, löser upp blockeringar och balanserar känslorna.
För mer information om detta eller önskan om individuell Qigong/ Qiterapibehandling kontakta Carina direkt: info@halsobryggan.se eller 0706 817188
alt via www.hälsobryggan.se