Zhineng qigong

Qigong i Borås

Qigong är meditation i rörelse. Det finns många olika former av qigong. Qi är det kinesiska ordet för livsenergi och Qigong betyder “en metod för att bygga upp och balansera energi genom daglig träning”.

Zhineng Qigong kan hjälpa dig att:
– Släppa smärta, läka på djupet
– Sova bättre 
– Uppleva mer glädje
– Få mer energi
– Få effektiva verktyg för stresshantering
– Stärka immunförsvaret och kroppens självläkande förmåga 
– Leva livet mer från hjärtat 

Dr Ming Pang är en kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell medicin. Han skapade på 1980-talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar Zhineng Qigong. Med sin säkra, effektiva och moderna qigongmetod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer än tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qigong och metoden är en av de snabbast växande qigongmetoderna i världen.

På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunnat behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna kan närmast beskrivas som mirakulösa. Det är mer än fyrahundrafemtio allvarliga och livshotande sjukdomstillstånd, bland annat olika cancerformer, reumatism, diabetes, depression ryggproblem och hjärtsjukdomar som kunnat botas med qigong som enda behandlingsform. Dessutom har Zhineng Qigong varit en framgångsrik behandlingsmetod för att bryta olika missbruksberoenden.

De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

 

 

Qigong med Malin

Onsdagar kl. 17.15-18.15
Zhineng Qigong med Malin Barahona 

Onsdagar 17.15-18.15 med start v 35  boka här

Pga rådande restriktioner kan vi bara vara 7 st inne i lokalen samtidigt. Det finns en möjlighet att även delta via zoom. Kontakta Malin för mer information.

Malin är utbildad qigonglärare och qigongterapeut på Qigongakademien i Stockholm sedan två år tillbaka och  har en bakgrund som yogalärare och meditationslärare.

Qigong är meditation i rörelse. Det finns många olika former av qigong. Qi är det kinesiska ordet för livsenergi och Qigong betyder “en metod för att bygga upp och balansera energi genom daglig träning”

Lyft upp Qi, är ett grundpass som innebär att vi tränar in programmet LUQ ”Lyft upp qi” och lär oss grundläggande rörelser och kroppshållning, men framför allt att få ett flöde i de långsamma rörelserna. Träningen börjar effektivt lösa upp blockeringar i kroppen, vi blir mjukare och smidigare. Låsta strukturer öppnas gradvis upp.

Du kan använda dig av Malins klippkort på denna klass.

Avbokning senast 6 timmar före pass annars dras det från kortet.
15-kort 1900:-
10-kort 1500:-
5-kort 900:-
1 gång 180:-
Kortet gäller i ett år från inköpstillfället och alla yogaklasser
 
Du bokar dig från gång till gång och den dag och tid som passar dig.
Vill du att vi ska boka in dig återkommande samma tid varje vecka, skriv det i första bokningen.
 
Avgiften betalas in till: swish 123 16 17 562

Qigong med Carina & Carola

Måndagar 17.40-18.50 & 19.10-20.40
Zhineng Qigong med Carina & Carola

Hälsobryggan har terminskurser i Zhineng Qigong på två nivåer, som leds av Carina Norberg, Diplomerad Qigonglärare på avancerad nivå och qigongterapeut, med 14 års erfarenhet av att leda och utveckla grupper inom qigong. På träningen finns även assistent med för att ge dig som deltagare större möjlighet till hjälp, utifrån dina individuella förutsättningar.

Pga rådande restriktioner kan vi bara vara 7 st inne i lokalen samtidigt. Det finns en möjlighet att även delta via zoom. Kontakta Carina för mer information.

start 25/1-2021
Måndagar 17.40 – 18.50 (70 min) Grundkurs i LUQ
Måndagar 19.10 – 10.30 (90 min) MKM fortsättningsnivå

Pris: 1795 kr/kurs dvs 12 tillfällen
Rabatt:1695 kr om du arbetar inom SÄS
Just nu ingår en länk med programmet LUQ med tydliga instruktioner samt andra Qigongövningar i kursavgiften! (Värde 250 kr)

Lyft upp Qi, nivå 1 grund innebär att vi tränar in programmet LUQ ”Lyft upp qi” och lär oss grundläggande rörelser och kroppshållning, men framför allt att få ett flöde i de långsamma rörelserna. Träningen börjar effektivt lösa upp blockeringar i kroppen, vi blir mjukare och smidigare. Låsta strukturer öppnas gradvis upp. Programmet tar ca 15-20 minuter.

Metoden för kropp och medvetande, nivå 2 ökar din smidighet och styrka genom att rörelserna smörjer lederna, stretchar muskler och bindväv och ger förbättrad cirkulation. Syftet är framförallt att lösa upp spänningar och blockeringar i nacke, axlar, leder och ryggrad. Träningen på nivå 2 är rolig, inspirerande och mer fysiskt krävande. Programmet tar mellan 30 – ca 60 minuter. Delmoment kan med fördel tränas separat och precis som på nivå 1 är rörelserna enkla, sköna och lätta att använda.

OBS! Nytt för hösten 2020…Om du missar måndagens pass på grundnivå i Borås finns möjlighet att ta igen det Kinna på torsdagen 17.00 eller 18.30. Gäller i mån av plats.
För mer information om detta eller önskan om individuell Qigong/ Qiterapibehandling kontakta Carina direkt: info@halsobryggan.se eller 0706 817188