Behandlingar

Här kan du sen en lista över alla våra tjänster, behandlingar och priser. Om du undrar över något i listan, vill ha mer information eller fråga om bokningar – gå in på sidan kontakt.

Presentkort gäller 1 år från inköpsdatum och kan ej lösas in mot kontanter

Blodanalys

Vill du veta mer om din hälsa? Gör en hälsoanalys?

Vi kontrollerar fria radikaler enligt Doktor Öckermans metod. Vi letar inte efter sjukdomar utan tar reda på hur kroppen mår. Vi kan upptäcka eventuella brister, som man kan kompensera med olika vitaminer, mineraler och örter. Med ett litet stick i fingret kan vi i mikroskop analyserablodet för att bland annat letar efter fria radikaler, hur mage och tarm mår, översyrlighet, stresshormoner mm. Övriga tester som kan göras är t ex blodtryck, blodvärde (Hb), urintester och blodsocker.

Återbesök sker enligt samråd med terapeuten i regel efter ca en månad

Prislista (eventuella rabatter på behandlingar gäller ej blodanalysen)
60 min ca, 980:-         första besöket inkl. ett återbesök
30-45 min ca, 650:-    återbesök

 

Energibane/Meridianmassage

Massage med djupare tanke och hänsyn till vårt meridiansystem och kroppens energiflöde.
En djupgående massage där muskler och bindväv bearbetas på liknande sätt som vid klassisk massage men där jag även behandlar akupunktur- och triggerpunkter med fingrarna för att lösa upp djupliggande blockeringar i kroppen och skapa nytt flöde i kroppens system. Vid behandlingen läggs även vikt och fokus på fötterna. Massagen kan med fördel anpassas efter dina behov/önskemål om du önskar en mjukare avslappningsmassage.

Prislista
30 min, 440:-        
60 min, 780:-

 

Energiterapi/Qiterapi

Att försöka förstå kroppen utan att ta hänsyn till existensen av dess energikanaler, som själva livskraften/livsenergin eller qi flödar genom, är som att försöka förstå hur en dator fungerar utan strömmen påslagen. Vi kan ta sönder datorn i smådelar och förstå hur den är konstruerad men missar det mest essentiella för dess fulla funktion. Forskningen har nu kunnat påvisa att energikanaler existerar

Det finns en mängd olika sätt att arbeta med energimedicin och åtgärda blockeringar i energiflödet. Om energin börjar flöda som den ska, kan kroppen läka sig själv.

Vad jag gör/hur går det till?:
Jag sitter eller står bekvämt bredvid dig och känner igenom problematiska områden. Efter en kort stund känner jag i min egen kropp vad som finns i din kropp som olika blockeringar. Jag kommunicerar detta och använder qihealingens/qiterapins olika tekniker för att hjälpa dig att själv släppa taget om dessa. Jag jobbar på intuition, känsla och erfarenhet.

Från mina 13 år som verksam och framgångsrik massör/massageterapeut och yogalärare har jag bred kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och funktion.

Vad kan jag hjälpa till med?

Fysiologisk stress, som respons på emotionell stress/ medveten eller omedveten sätter kroppen i ett ständigt beredskapsläge (ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet) och kroppen prioriterar inte återhämtning och läkning, resultatet blir nedsatt immunförsvar, ökad smärtkänslighet, nedsatt reparation och regeneration och visar sig i form av många olika sjukdomar och smärtor i kropp och psyke.

Du kan också komma om du mår bra men vill må så bra som du har potential att må. Alltså en slags coachning med läkning av blockeringar

Prislista        
90 min, 1250:-

 

Harmoni i kroppen

Din kropp talar om vad du behöver och bestämmer sedan behandlingen.

Prislista
30-90 min, 750:-

Healing

Låt andevärlden hjälpa dig att ta hand om din kropp.
En behandling som är både hjälpande och helande för både kropp och själ

Prislista
30 min, 450:-

Healing enligt Mariametoden
Jag är otroligt stolt över att få kalla mig Mariaterapeut och att få vara ett verktyg för denna ljuvliga behandlingsform. Det är en mångårig och gedigen utbildning och personlig utveckling genom Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin som byggt grunden till det jag arbetar för och fortsatt brinner för att ständigt utvecklas i. 
Healing enligt Mariametoden är en mycket djupgående behandlingsform som genom andlig energi berör kroppen på alla plan. Mentala, själsliga, emotionella och fysiska blockeringar kan frigöras genom healingens djupt avslappnande effekter. När blockeringar och spänningstillstånd frigörs kan harmoni och balans skapas och ge kroppen bättre förutsättningar för det egna läkandet.
Healing beskrivs vackert och otroligt talande av Gun-Britt Jacobsson, Grundare av Mariaskolan – svenska skolan för healing och komplementärmedicin. Min mångåriga mentor och lärare:
Healing
• Healing är beröring till kropp och själ. 
• Healing är energi genom rörelse i tanke, ord och handling. 
• Healing är en uttrycksform för andlig energi. 
• Healing initierar till läkeprocesser inom individen. 
• Healing är i sin djupaste form, förståelse, medmänsklighet, tolerans och kärlek.

Prislista
60 min, 800:-

Helande massage

HLR utbildning för dig som vill gå kursen privat. Du får möjlighet att få extra handledning och hjälp helt i ditt eget tempo. I kursen ingår HLR på barn 0-1 år samt Barn 1år-pubertet. Du får även lära dig hur man hanterar luftvägsstopp hos barn samt stabilt sidoläge.

Prislista
90 min, 800:-

HLR utbildning barn, enskild utbildning

HLR utbildning för dig som vill gå kursen privat. Du får möjlighet att få extra handledning och hjälp helt i ditt eget tempo. I kursen ingår HLR på barn 0-1 år samt Barn 1år-pubertet. Du får även lära dig hur man hanterar luftvägsstopp hos barn samt stabilt sidoläge.

Prislista
90 min, 800:-

HLR utbildning vuxen med hjärtstartare, enskild utbildning

HLR utbildning för dig som vil gå kursen privat. Du får möjlighet att få extra handledning och hjälp helt i ditt eget tempo. I kursen ingår HLR utbildning vuxen och hjärtstartarutbildning. Du får även lära dig hantera luftväggsstopp samt stabilt sidoläge.

Prislista
90 min, 950:-

Idrottsmassage

Djupgående massage/ terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min 440:-
45 min 580:-
60 min 780:-

Infraröd värmebehandling

Infraröd värmebehandling kan åtgärda en mängd olika stressrelaterade besvär som stelhet i muskler och leder eller smärta. Tack vare bl.a. en ökad syresättning och blodcirkulation sätter denna ljusbehandling igång självläkande processer som är välgörande för kroppen.

Infrarött ljus tränger djupt ner i kroppen och ger en behaglig känsla som kan liknas vid att solbada. Skillnaden är att du slipper utsätta huden för de skadliga biverkningar som kommer av solens ultravioletta strålar. Det gör att du kan känna dig fullständigt trygg med denna behandling.

Prislista
1 gång, 275:-
5-kort, 1300:-
10-kort, 2250:-

KBT

KBT Kognitiv beteendeterapi
Det är ett samarbete mellan klient och terapeut där vi utgår från den kognitiva triangeln med tanke, känsla och handling i fokus. Klienten får reflektera över hur den förhåller sig i en problemfylld situation. Med olika verktyg samt hemuppgifter som klienten får pröva mellan träffarna hittar vi nya alternativa tankar och beteenden. Klient och terapeut utvärderar sedan tillsammans hur uppgifterna har fungerat och samarbetet fortsätter därefter stegvis mot målet. Fokus ligger främst på nuet, men för att förstå var vissa känslor och beteenden grundar sig i kan man behöva gå bakåt i tiden. Orsakerna till problemen kan t.ex bero på feltolkningar av signaler från kroppen och omgivningen eller andras uppmärksamhet för olika beteenden. Under samtalen förekommer även Mindfulness, ACT (Acceptans), Medveten andning samt Coaching och MI (Motiverande samtal).

Exempel på problem:
– stress
– oro/ångest
– depression
– relationsproblem
– viktproblem
– sömnproblem
– rökning/snusning
– missbruk av sociala medier

Prislista
50 min,  800:- / Par 1000:-
90 min, 1000:- / Par 1200:- 

Möjlighet till 5- eller 10 kort finns, kontakta oss för prisuppgift.

Kurser/Workshops
För grupper och företag lämnas offert. 

Kombinationsbehandling TKM

Varje individ är unik liksom vägen till läkning enligt TKM. Därför kan det ibland vara omöjligt att boka ”rätt behandling” i förväg. Med Kombinationsbehandling TKM bokar du 60/90 min behandlingstid där jag sedan i samråd med dig kombinerar en skräddarsydd behandling för dagen. Den innehåller meridianmassage i kombination med öronakupunktur, koppning eller moxabehandling, beroende på vad just du behöver.

Prislista
60 min,  780:-
90 min, 950:-

 

Lymfdränagemassage

På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet.

Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som lagrats? Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

Prislista
60 min, 780:-

Massage med koppning

En behandling där jag kombinerar massage av hela kroppen tillsammans med koppning.
Vad är koppning och vad gör det med kroppen?
Syftet med koppning är att stimulera flöde och genomblödning. Inom kinesisk medicin talar man bland annat om att eliminera stagnation och öka flödet av qi, blod och vätskor eftersom stagnationer och obalanser anses vara orsaken till att ett problem och smärta uppstår.
Jag använder mig av glaskoppor vid mina behandlingar, dels ur hygienisk och hållbarhetssynpunkt men även för att jag tycker om själva känslan och de mjuka kanterna mot huden samt att jag hela tiden har visuell överblick på hud och bindväv under behandlingen.
Innan glaskoppan placeras på huden måste man skapa ett undertryck för att få den att fästa. Det gör jag genom att hålla koppan över lågan på ett stearinljus eller annan låga. Koppan placeras sedan snabbt mot huden och suger fast.
När kopporna fästs på huden ökar cirkulationen och genomblödningen, trötta och stela muskler och senor får möjlighet att slappna av. Lymfsystemet påverkas positivt, slaggprodukter frigörs och man påverkar även immunförsvaret positivt. Det parasympatiska nervsystemet aktiveras. Detta leder till minskad stress, ökat lugn och välbefinnande genom att bland annat Oxytocin frigörs. Man främjar kroppens egen förmåga till snabbare och bättre läkning.

Prislista
30 min, 440:-
60 min, 780:-

OrtoBioNomi

Är en kroppsterapi som påverkar kotor, leder, muskler och ligament. Metoden är mjuk och följsam, inga snabba ryck, knyckar eller smärta under behandlingen. OBN har uppstått ur den Osteopatiska traditionen och bygger på principen ”genom att stimulera kroppen att använda sin egen djupa intelligens åstadkomma varaktig förändring”.

Vid behandling överdriver man det felaktiga läget vilket är ett sätt att omprogrammera och ta bort felaktiga signaler och stressignaler till hjärnan (omprogrammering av ett gammalt rörelsemönster). I behandlingen får aldrig rörelsen smärta.

Under behandlingen är du fullt påklädd, ha eller ta med lediga och mjuka kläder.

Prislista
60 min 700:-

Osteopati

Vid första besöket utförs en grundlig undersökning med sjukdomshistoria, hållningsanalys, rörelsetester och palpation (känner på kvaliteten i vävnaden). Detta för att kunna erbjuda en så säker och effektiv behandling som möjligt.

Målet är att finna sammanhanget mellan symtom och orsak vilket resulterar i en Osteopatisk diagnos. Själva behandlingen anpassas specifikt efter den enskilde individens behov för dagen och det är de bakomliggande orsakerna till smärta och ohälsa som är av särskild vikt vid valet av behandling.

Detta innebär att behandlingen inte bara inriktas på de delar av kroppen där patienten upplever symtom utan fokuserar på de kroppsdelar som bidrar till att kroppen effektivt kan läka skadan och strävar efter att uppnå en bättre balans. Osteopaten använder skonsamma och effektiva behandlingstekniker för att behandla alla de vävnader som är involverade i patientens tillstånd, såsom muskler, leder, ligament, bindväv och även inre organ som exempelvis tarmar, lever och njurar. Behandlingen upplevs oftast som mycket behaglig och följsam.

En osteopatisk behandling är ytterst specifik för varje patient. Genom att känna på ben, muskler, leder och vävnader kan osteopaten lokalisera var det finns låsningar och störningar i rörelseapparaten. Genom olika manipulations- och mobiliseringstekniker av t ex leder och ryggrad kan sedan spänningar och stelhet i nervsystem och berörda muskler lösas upp och kroppen börja återhämta sig.

Manipulation

Manipulation är en teknik med snabba, lätta rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Teniken används exempelvis vid behandling av nacke, bröstrygg och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

Kraniell Osteopati/IVM

Teknikerna kräver ”vana händer” och i korthet kan man säga att det handlar om att balansera upp kroppen, att ”föreslå” en förändring som kroppen är redo för och har förutsättningar att ta till sig. Därmed är möjligheten för att förändringen ska kunna bli bestående mycket goda.

Artikulering

Artikulering är en form av direkt ledmobiliseringsteknik. Mobilisering sker rytmiskt, repetitivt och utan impuls. Utförandet är förhållandevis långsamt och ofta med en stor rörelse.

Tekniken syftar till att återställa god ledfunktion samt att dämpa anspänning i omkringliggande mjukvävnad.

Tekniken verkar även dränerande vilket reducerar lokal inflammation samt smärtlindrar.

Muscle Energy Technique

MET är egentligen flera tekniker, som alla syftar till att normalisera felställningar i kroppen via skelettmuskulaturen.

Det specifika målet för MET-tekniken är att mekaniskt töja bindväv (fascia) och spända muskler, återskapa balans mellan muskler och nervsystemet, mobilisera leder samt minska muskelspänningar.

Balanced Ligamentous Tension

BLT är en teknik för perifera och spinala ledjusteringar där man med hjälp av ligamenent återskapar balans i leden. Grundaren Dr Sutherland vidhöll att det är ligamenten som kontrollerar leden och forskning visar att ligamenten har gott om s.k. proprioceptorer vilka är sinnesorgan som reagerar på kroppsrörelser (är viktiga för balanshållning).

Prislista
50 min, 800:-

Privatlektion yoga/medtiation

Prislista
60 min, 800:

Psykolog/Psykoterapeut

Nu kan vi även erbjuda ett möte med Leg. Psykolog/Leg. Psykoterapeut

För att boka – kontakta oss på info@helhetenshus.se så hör vi av oss för att boka in en tid

Prislista
45 min, 800:-

Samtalsterapi

Varför gå på samtalsterapi?

Det handlar om att bli medveten om dig själv, dina handlingar/tankar/mönster så att du styr dem istället för tvärtom. Då har du makten i ditt liv. Vad är din anledning?

Har du möjligen frågeställningar som:

  • Varför hinner jag aldrig?
  • Varför kommer jag aldrig ända fram?
  • Varför räcker jag inte till?

Genom att i samtal lära känna dina egna tankegångar/mönster en i taget utifrån känsla/tanke/kropp kommer du få makten att Ta Över Rodret i Ditt Liv. Jag väljer de metoder som vi ska arbeta med utifrån vad som passar dig bäst.

Det spelar ingen roll om problemet du vill hantera är stort eller litet, du är alltid lika välkommen.

Är du nyfiken på att veta mer om samtalsterapi/psykosyntes?

www.humanova.com
www.psykosyntesförbundet.se

Prislista
50 min, 800:-
90 min, 1000:-

Smärtlindrande massage/Massageterapeutisk behandling

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching, anpassat efter ditt behov.

Prislista
30 min, 440:-
45 min, 580:-
60 min, 780:-

Snabbtest antioxidanter

Snabbtest av fria radikaler (oxidativ stress) enligt bl a. Dr Magnus Nylanders metod.
VI letar inte efter sjukdomar utan vi tar reda på hur kroppens fria radikaler mår. För kroppens bästa
När du vet dina värden så vet du hur du ska göra för att kunna prestera mera bl a.

Prislista
450:-

Snabbtest fria radikaler

Snabbtest av antioxidanter enligt bl a. Dr Magnus Nylanders metod.
VI letar inte efter sjukdomar utan vi tar reda på hur kroppens antioxidanter mår. För kroppens bästa
När du vet dina värden så vet du hur du ska göra för att kunna prestera mera bl a.

Prislista
450:-

Snabbtest laktat (mjölksyra)

Snabbtest av laktat (mjölksyra) enligt bl a. Dr Magnus Nylanders metod.
VI letar inte efter sjukdomar utan vi tar reda på hur kroppens laktatnivå. För kroppens bästa
När du vet dina värden så vet du hur du ska göra för att kunna prestera mera bl a.

Prislista
450:-

Snabbtest fria radikaler + antioxidanter

Snabbtest av fria radikaler och antioxidanter enligt bl a. Dr Magnus Nylanders metod.
VI letar inte efter sjukdomar utan vi tar reda på hur kroppens fria radikaler och antioxidanter mår. För kroppens bästa
När du vet dina värden så vet du hur du ska göra för att kunna prestera mera bl a.

Prislista
20 min 600:-

Svensk klassisk massage/Massageterapeutisk behandling

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min, 440:-
45 min, 580:-
60 min, 780:-

Taktil massage

Det är en mjuk, tydlig och omslutande beröring av din hud.

Du ligger nerbäddad under täcke och jag täcker av en kroppsdel i taget allt i en avslappnande miljö med skön musik Den aktiverar det parasympatiska nervsystemet- motsatsen till adrenalinpåslag och stress.

Prislista
30 min, 440:-
60 min, 780:-

Torrborstning/Aromamassage

Först torborstning av hela kroppen, avslutas med avslappnande massage med varm olja och eget urval av eteriska oljor.

Prislista
60 min, 820:-

TuiNa - Kinesisk massage

Är en mycket gammal form av helande som utvecklades från traditionell kinesisk medicin (TKM). Den syftar till att återställa energiflödesbalansen i kroppen. Man masserar i energibanornas (meridianernas) flödesriktning, kombinerat med tryck och massage på akupunkturpunkter. Rubbningar i energiflödet kan orsaka sjukdomar och problem. Kinesisk massage är generellt bra för de flesta kroniska och funktionella besvär.

Prislista
90 min, 840:-

Tejpning-kinesiologitape

Prislista

15 min 100:- 

Zonterapi/Reflexologi

Zonterapi/Reflexologi innebär att man arbetar med tryck/gnuggningar på fötter, ben, öron, händer, huvud/ansikte och rygg. Även så kallade zonstavar används för att mer effektivt komma åt små punkter. Jag avslutar ofta en behandling med att sätta små kulor i öronen, för att få en efterbehandling. Öronen är speciellt bra att jobba med vid akuta problem.

Metoden har visat sig speciellt värdefull inom stressterapin, eftersom den hjälper till att bearbeta grundorsakerna istället för att enbart lindra symptom. Det är dessutom en bra behandlingsmetod att använda sig av för att jobba med personlig utveckling då den skapar insikt och förståelse för situationer -både egna och yttre.

Zonterapi/Reflexologi är suveränt för att bibehålla en bra livskvalitet!

Prislista
60 min 700:-

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en behandlingsmetod där punkter stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Här inbegrips både diagnostik, att undersöka och leta efter ”aktiva punkter” och behandling. Man stimulerar de aktiva punkterna med nålar, långtidsnålar eller via ett kulplåster. Även elakupunktur kan användas.

Prislista
45 min 575:-