Behandlingar

Här kan du sen en lista över alla våra tjänster, behandlingar och priser. Om du undrar över något i listan, vill ha mer information eller fråga om bokningar – gå in på sidan kontakt.

Aromamassage

Avslappnande massage med varm olja och eget urval av eteriska oljor.

Prislista
45 min, 600:-
60 min, 730:-
90 min, 930:-

Astrologi

Enligt astrologin kan man utläsa vem du är beroende på hur planeterna stod när du föddes. När du bokar denna tjänst behöver du samtidigt ange:

Vilken ort du är född i och när du är född: år, månad, dag och tid.

Prislista
45 min, 500:-

Blodanalys

Vill du veta mer om din hälsa? Gör en hälsoanalys?

Vi kontrollerar fria radikaler enligt Doktor Öckermans metod. Vi letar inte efter sjukdomar utan tar reda på hur kroppen mår. Vi kan upptäcka eventuella brister, som man kan kompensera med olika vitaminer, mineraler och örter. Med ett litet stick i fingret kan vi i mikroskop analyserablodet för att bland annat letar efter fria radikaler, hur mage och tarm mår, översyrlighet, stresshormoner mm. Övriga tester som kan göras är t ex blodtryck, blodvärde (Hb), urintester och blodsocker.

Erbjudande t.om 31/5-2018

Första besöket ca 60 minuter inklusive ett återbesök ca 30-45 minuter. Op 980+650:- Nu 980:-

Återbesök sker enligt samråd med terapeuten i regel efter ca en månad

Prislista
60 min ca, 980:-         första besöket inkl. ett återbesök
30-45 min ca, 650:-    återbesök

 

Coachande samtal

I våra samtal är det Du som är i fokus. Vi börjar med ett kartläggande samtal där du berättar var du är i livet just nu. Hur ditt liv ser ut i stort och smått. Sedan berättar du för mig hur du tänker kring ditt önskeliv. Genom samtal (60 min) och individuellt anpassade uppgifter, som du funderar på mellan gångerna vi träffas, kommer du att skissa fram hur du ska kunna leva ditt liv levande!
Det är naturligtvis både enklare och svårare än det låter. Med hjälp av frågor och uppgifter kommer du själv att formulera hur ditt drömliv är och hur du ska ta dig dit. De flesta kan börja ta första steget i rätt riktning redan efter första samtalet.
och tid.

Prislista
60 min, 700:-

Harmoni i kroppen

Din kropp talar om vad du behöver och bestämmer sedan behandlingen.

Prislista
30-90 min, 680:-

Healing

Du får hjälpmed att balansera och fylla på dina energier.

Prislista
30 min, 390:-

Helande massage

Först avslappningsmassage, rygg, sedan healing.

Prislista
60 min, 700:-

Hot-stone massage

Helkroppsmassage – varma lavastenar läggs på kroppen och används även i massagen. Du kan välja mellan ren avslappningsbehandling eller terapeutisk behandling.

Prislista
75 min, 850:-

Idrottsmassage

Djupgående massage/ terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min 420:-
45 min 550:-
60 min 730:-

Infraröd värmebehandling

Infraröd värmebehandling kan åtgärda en mängd olika stressrelaterade besvär som stelhet i muskler och leder eller smärta. Tack vare bl.a. en ökad syresättning och blodcirkulation sätter denna ljusbehandling igång självläkande processer som är välgörande för kroppen.

Infrarött ljus tränger djupt ner i kroppen och ger en behaglig känsla som kan liknas vid att solbada. Skillnaden är att du slipper utsätta huden för de skadliga biverkningar som kommer av solens ultravioletta strålar. Det gör att du kan känna dig fullständigt trygg med denna behandling.

Prislista
1 gång, 250:-
5-kort, 1200:-
10-kort, 2000:-

Lymfdränagemassage

På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet.

Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som lagrats? Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

Prislista
45 min, 550:-
60 min, 730:-

Mindful Tapping

Tänk på en situation som gör dig nervös, orolig, arg eller ledsen. Förmodligen märker du att det inte känns helt skönt i kroppen då.

Tänk dig att du har ett verktyg i din hand som gör att du kan förändra den känslan direkt. Tänk vilken otrolig lättnad och frihet det skulle ge dig. Mindful Tapping är det verktyget.

Vid Mindful Tapping tappar/”knackar” man på några specifika punkter på kroppen, på detta sätt kan man komma åt minnen, förminnelser, bilder eller situationer som ligger som ett kropps minne. Man kan gå in och känna eller se tex en händelse som påverkar starkt, och ”programera” om det i minnet som är jobbigt och att minnet finns kvar men att det blir neutralt eller inte längre påverkar oss, och obehaget av minnet upphör.

Några exempel på vad kan man använda Mindful Tapping till:

 • Förändra negativa tankar, känslor och beteenden.
 • Lugna ner dig när du är ledsen, orolig, arg eller rädd.
 • Transformera minnen så de inte längre påverkar dig negativt.
 • Få dina relationer att fungera bättre.
 • Prestera bättre i skolan, på jobbet och inom sporten.
 • Smärta i kroppen.
 • Ångest.
 • Sätt fokus på problemet.
 • Rikta din uppmärksamhet inåt mot hur det känns i kroppen.
 • Kombinera detta med metoder som balanserar hjärna och nervsystem.
 • Redskap att själv använda Tap out Daily ca 10 minuter om dagen.

Prislista
60 min, 650:-

OrtoBioNomi

Är en kroppsterapi som påverkar kotor, leder, muskler och ligament. Metoden är mjuk och följsam, inga snabba ryck, knyckar eller smärta under behandlingen. OBN har uppstått ur den Osteopatiska traditionen och bygger på principen ”genom att stimulera kroppen att använda sin egen djupa intelligens åstadkomma varaktig förändring”.

Vid behandling överdriver man det felaktiga läget vilket är ett sätt att omprogrammera och ta bort felaktiga signaler och stressignaler till hjärnan (omprogrammering av ett gammalt rörelsemönster). I behandlingen får aldrig rörelsen smärta.

Under behandlingen är du fullt påklädd, ha eller ta med lediga och mjuka kläder.

Prislista
75 min 700:- 1:a besöket
60 min 650:- återbesök

Osteopati

Vid första besöket utför Mattias en grundlig undersökning med sjukdomshistoria, hållningsanalys, rörelsetester och palpation (känner på kvaliteten i vävnaden). Detta för att kunna erbjuda en så säker och effektiv behandling som möjligt.

Målet är att finna sammanhanget mellan symtom och orsak vilket resulterar i en Osteopatisk diagnos. Själva behandlingen anpassas specifikt efter den enskilde individens behov för dagen och det är de bakomliggande orsakerna till smärta och ohälsa som är av särskild vikt vid valet av behandling.

Detta innebär att behandlingen inte bara inriktas på de delar av kroppen där patienten upplever symtom utan fokuserar på de kroppsdelar som bidrar till att kroppen effektivt kan läka skadan och strävar efter att uppnå en bättre balans. Osteopaten använder skonsamma och effektiva behandlingstekniker för att behandla alla de vävnader som är involverade i patientens tillstånd, såsom muskler, leder, ligament, bindväv och även inre organ som exempelvis tarmar, lever och njurar. Behandlingen upplevs oftast som mycket behaglig och följsam.

En osteopatisk behandling är ytterst specifik för varje patient. Genom att känna på ben, muskler, leder och vävnader kan osteopaten lokalisera var det finns låsningar och störningar i rörelseapparaten. Genom olika manipulations- och mobiliseringstekniker av t ex leder och ryggrad kan sedan spänningar och stelhet i nervsystem och berörda muskler lösas upp och kroppen börja återhämta sig.

Manipulation

Manipulation är en teknik med snabba, lätta rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Teniken används exempelvis vid behandling av nacke, bröstrygg och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

Kraniell Osteopati/IVM

Teknikerna kräver ”vana händer” och i korthet kan man säga att det handlar om att balansera upp kroppen, att ”föreslå” en förändring som kroppen är redo för och har förutsättningar att ta till sig. Därmed är möjligheten för att förändringen ska kunna bli bestående mycket goda.

Artikulering

Artikulering är en form av direkt ledmobiliseringsteknik. Mobilisering sker rytmiskt, repetitivt och utan impuls. Utförandet är förhållandevis långsamt och ofta med en stor rörelse.

Tekniken syftar till att återställa god ledfunktion samt att dämpa anspänning i omkringliggande mjukvävnad.

Tekniken verkar även dränerande vilket reducerar lokal inflammation samt smärtlindrar.

Muscle Energy Technique

MET är egentligen flera tekniker, som alla syftar till att normalisera felställningar i kroppen via skelettmuskulaturen.

Det specifika målet för MET-tekniken är att mekaniskt töja bindväv (fascia) och spända muskler, återskapa balans mellan muskler och nervsystemet, mobilisera leder samt minska muskelspänningar.

Balanced Ligamentous Tension

BLT är en teknik för perifera och spinala ledjusteringar där man med hjälp av ligamenent återskapar balans i leden. Grundaren Dr Sutherland vidhöll att det är ligamenten som kontrollerar leden och forskning visar att ligamenten har gott om s.k. proprioceptorer vilka är sinnesorgan som reagerar på kroppsrörelser (är viktiga för balanshållning).

Prislista
60 min, 700:-

Privatlektion yoga/medtiation

Prislista
60 min, 800:

Rosenmetoden

En varsam och inkännande beröring, som kan lösa upp muskelspänningar. Den ökar din kroppsmedvetenhet och bidrar till avspänning. Metoden skapades av sjukgymnast Marion Rosen.

Rosenmetoden är ett alternativ för dig som:

 • lider av fysisk smärta
 • har muskelspänningar eller hållningsproblem
 • lider av sömnlöshet eller trötthet
 • vill få bättre kroppsmedvetande
 • söker att ökat välbefinnande och ökad kroppskännedom
 • söker en fysisk eller känslomässig förändring

När livet formar oss lär vi oss att hålla tillbaka och ta kontrollen över våra känsloreaktioner. Det som sedan en gång var ett sätt att överleva och hantera omständigheter i vår omgivning, kan så småningom ta sig uttryck i smärta, spänningar i kroppen eller humörsvängningar.

Rosenmetoden ger dig en möjlighet att komma tillbaka till och bli medveten om det som begränsar, håller igen och gör ont. Det du blir medveten om kan du välja vad du vill göra med.

Forskning visar att Rosenmetoden kan ge:

 • förbättrad psykisk hälsa
 • förbättrad fysisk hälsa
 • ökad medvetenhet om sambandet mellan kropp, känslor och tankar
 • stöd i personligt växande
 • utökad kraft att genomföra livsförändringar

Citat från Marion Rosen:

”Spänningen i kroppen är den historia du inte kunde berätta”

”Det handlar om förändring -från den person du tror du är, till den du verkligen är”

Prislista
60 min, 730:-

Samtalsterapi

Varför gå på samtalsterapi?

Det handlar om att bli medveten om dig själv, dina handlingar/tankar/mönster så att du styr dem istället för tvärtom. Då har du makten i ditt liv. Vad är din anledning?

Har du möjligen frågeställningar som:

 • Varför hinner jag aldrig?
 • Varför kommer jag aldrig ända fram?
 • Varför räcker jag inte till?

Genom att i samtal lära känna dina egna tankegångar/mönster en i taget utifrån känsla/tanke/kropp kommer du få makten att Ta Över Rodret i Ditt Liv. Jag väljer de metoder som vi ska arbeta med utifrån vad som passar dig bäst.

Det spelar ingen roll om problemet du vill hantera är stort eller litet, du är alltid lika välkommen.

Är du nyfiken på att veta mer om samtalsterapi/psykosyntes?

www.humanova.com
www.psykosyntesförbundet.se

Prislista
50 min, 750:-
90 min, 900:-

Smärtlindrande massage/Massageterapeutisk behandling

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching, anpassat efter ditt behov.

Prislista
30 min, 420:-
45 min, 550:-
60 min, 730:-

Svensk klassisk massage/Massageterapeutisk behandling

Avslappningsmassage, eller terapeutisk behandling i kombination med triggerpunktsbehandling/stretching.

Prislista
30 min, 420:-
45 min, 550:-
60 min, 730:-
90 min, 930:-

Taktil massage

Det är en mjuk, tydlig och omslutande beröring av din hud.

Du ligger nerbäddad under täcke och jag täcker av en kroppsdel i taget allt i en avslappnande miljö med skön musik Den aktiverar det parasympatiska nervsystemet- motsatsen till adrenalinpåslag och stress.

Prislista
30 min, 420:-
60 min, 730:-

Torrborstning/Aromamassage

Först torborstning av hela kroppen, avslutas med avslappnande massage med varm olja och eget urval av eteriska oljor.

Prislista
60 min, 730:-

TuiNa - Kinesisk massage

Är en mycket gammal form av helande som utvecklades från traditionell kinesisk medicin (TKM). Den syftar till att återställa energiflödesbalansen i kroppen. Man masserar i energibanornas (meridianernas) flödesriktning, kombinerat med tryck och massage på akupunkturpunkter. Rubbningar i energiflödet kan orsaka sjukdomar och problem. Kinesisk massage är generellt bra för de flesta kroniska och funktionella besvär.

Prislista
90 min, 790:-

Tejpning-kinesiologitape

Prislista

20 min 200:- 1:a besöket
100:- återbesök

Zonterapi/Reflexologi

Zonterapi/Reflexologi innebär att man arbetar med tryck/gnuggningar på fötter, ben, öron, händer, huvud/ansikte och rygg. Även så kallade zonstavar används för att mer effektivt komma åt små punkter. Jag avslutar ofta en behandling med att sätta små kulor i öronen, för att få en efterbehandling. Öronen är speciellt bra att jobba med vid akuta problem.

Metoden har visat sig speciellt värdefull inom stressterapin, eftersom den hjälper till att bearbeta grundorsakerna istället för att enbart lindra symptom. Det är dessutom en bra behandlingsmetod att använda sig av för att jobba med personlig utveckling då den skapar insikt och förståelse för situationer -både egna och yttre.

Zonterapi/Reflexologi är suveränt för att bibehålla en bra livskvalitet!

Prislista
75 min 700:- 1:a besöket
60 min 650:- återbesök